Samodzielnie zamontowałem tarcze i klocki ATE, uważam ze wszystko jest ok, a przejechałem już ogólnie około 3-4 tyś.km, dlatego śmiało mogę je polecić.
Zdecydowałem się na ATE z tego względu, ze pierwotnie planowałem oddać auto do zakładu mechanicznego który na ryżowych(chińskich) częściach(bo tak najlepiej wg. nich) wycenił mi usługę na ok. 600-700zł (przy okazji trochę ubarwił, i nawet coś wspominał o kupieniu zestawów naprawczych-jak się później okazało w ogóle nie były potrzebne), a jak sprawdziłem ceny to ATE komplet na 4 koła to wydatek 640zł(w miejscowym sklepie).
Dodatkowo zacząłem szukać informacji i miedzy innymi trafiłem na to forum, które zachęciło mnie do kupna części pewnego i sprawdzonego producenta(oczywiście porównałem ceny również innych producentów zasugerowanych na forum, oraz po konsultacjach ze znajomymi), i zdecydowałem się trochę dołożyć, a wymianą zająć się samemu.
Jeśli chodzi o poprawność mojego montażu(bo wiem ze ma to znaczenie podczas eksploatacji) to odsyłam do linku z filmikiem, który powstawał wraz z wymianą:
https://www.youtube.com/watch?v=8-UYYdcZfcQ - obecnie w linku znajduje się przebieg wymiany przednich elementów, w najbliższym czasie zostanie uzupełniony o filmik z wymiany tylnych.