Zastane hamulce co zrobić?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Trzymałem swój samochód na podwórku, on stał nie jeżdżony zaciągnąłem ręczny i się zastał. Hamują mi koła. Jak zacznę nim jeździć to odpuszczą? Co trzeba zrobić w takim wypadku? Są jakieś tutoriale jak rozebrać hamulec?
Czasem wystarczy zdjąć koło i postukać po bębnie, a czesm trzeba zdjąć bęben, szczęki i rozruszać oraz przeczyścić tłoczki.
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Odpuszczą,albo się zahajcująAdiGolf pisze:Jak zacznę nim jeździć to odpuszczą?
Nie wiadomo co trzyma. Mogły zardzewieć szczęki,ale równie dobrze mogą trzymać same linki.
Młotek poszedł w ruch i puściły, coś dzisiaj jeszcze piszczało ale jakoś rozjeździłem to
Przeszedł przegląd więc jest ok. Ale dzisiaj w pierwszy dzień jazd, kamień walnął mi w szybę i odprysk się zrobił, żeby tylko nie poszło dalej :/
Przeszedł przegląd więc jest ok. Ale dzisiaj w pierwszy dzień jazd, kamień walnął mi w szybę i odprysk się zrobił, żeby tylko nie poszło dalej :/
A czujesz pęknięcie pod palcem po wewnętrznej stronie szyby? Jeżeli nie to raczej nie powinno dalej pękać