Paląca się kontrolka hamulca ręcznego Pomocy!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam serdecznie.
Mam problem w Volkswagenie golf 3 1.4 rok 95 z ABS Problem polega na tym, że gdy włączam zapłon odpalam silnik opuszczam ręczny hamulec kontrolka gaśnie gdy ruszę i rozpędzam auto zapala się kontrolka hamulca ręcznego i pali się na stałe aż do ponownego rozruchu silnika i ruszenia. Dodam, że płyn jest między max a min co może być przyczyną sprawdzałem styki na czujnikach ten pod ręcznym oraz na zbiorniczku proszę o pomoc ewentualnie radę.
Mam problem w Volkswagenie golf 3 1.4 rok 95 z ABS Problem polega na tym, że gdy włączam zapłon odpalam silnik opuszczam ręczny hamulec kontrolka gaśnie gdy ruszę i rozpędzam auto zapala się kontrolka hamulca ręcznego i pali się na stałe aż do ponownego rozruchu silnika i ruszenia. Dodam, że płyn jest między max a min co może być przyczyną sprawdzałem styki na czujnikach ten pod ręcznym oraz na zbiorniczku proszę o pomoc ewentualnie radę.
-
- VWGolf.pl Killer
odepnij wtyczkę na zbiorniczku płynu,i sprawdź jak nie świeci korek do wymiany...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
-
- Nowicjusz
Dzięki tylko że kabel nie idzie do korka lecz czujnik jest z boku na baniaczku zamontowany
-
- Nowicjusz
Re: Paląca się kontrolka hamulca ręcznego Pomocy!!
Więc dziś rano odłączyłem wtyczkę i kontrolka na włączonym zapłonie się nie zapala tylko gdy zaciągnę ręczny hamulec i tak jak było gdy ruszałem świeciła
-
- Nowicjusz
Re: Paląca się kontrolka hamulca ręcznego Pomocy!!
Chodzi o to że płyn jest nalany tyle ile powinno go być a ona świeci dalej nic będe tak jezdził na razie.
-
- Mały gagatek
Witam , żeby nie zakładać kolejnego wątka podepnę się tutaj
Pacjent Mk3 1.8 i pojawił się problem świecącej kontrolki hamulca ręcznego ,ale jak są zegary z golfa wszystko jest ok , założyłem zegary z Seata żeby mieć kontrolkę rezerwy paliwa i wszystko jest ok ,oprócz kontrolki hamulca która nie gaśnie , jak zmienię na zegary z Golfa jest ok ,gdzie szukać przyczyny ? czy zegary z Seata są bardziej czułe ? pozdrawiam
Pacjent Mk3 1.8 i pojawił się problem świecącej kontrolki hamulca ręcznego ,ale jak są zegary z golfa wszystko jest ok , założyłem zegary z Seata żeby mieć kontrolkę rezerwy paliwa i wszystko jest ok ,oprócz kontrolki hamulca która nie gaśnie , jak zmienię na zegary z Golfa jest ok ,gdzie szukać przyczyny ? czy zegary z Seata są bardziej czułe ? pozdrawiam