Problem z klimą
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z klimą
Siemka, pytanie do wszystkich posiadaczy mk 5 z klimą sterowaną manualnie. Gdy kupowałem auto sprzedający powiedział mi że jeżeli dioda nad przyciskiem EKON pali się to wtedy klima jest WYŁĄCZONA. Poniżej umieszczam foto z góry dzięki
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Problem z klimą
dobrze mówiłyoungdee pisze: powiedział mi że jeżeli dioda nad przyciskiem EKON pali się to wtedy klima jest WYŁĄCZONA.
Problem z klimą
Ja cały czas latam z klimą i jakoś więcej nie paliyoungdee pisze:to nie dziwie się czemu ostatnio mi tyle spalił ;/
Zresztą przy tych temperaturach obecnych nawet nie powinna się włączyć
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Problem z klimą
bongo pisze: Zresztą przy tych temperaturach obecnych nawet nie powinna się włączyć
ale w Mk5 masz dodatkowe urządzenie grzejące PTC które wyłącza się dopiero po osiągnięciu temperatury płynu chłodniczego przy 70 st. C, więc jak nie jeździsz na ECON to spalanie może byc minimalnie większe, choc u siebie tego zbytnio nie zauważam, mowa oczywiście o TDI bo w benz. nie ma PTC - a czym jeździ kolega zakładający temat, nie wiem. Co do załączania się klimy to masz oczywiście rację
-
- Nowicjusz
Problem z klimą
Witam Wszystkich forumowiczów .Mam następujący problem:W moim Mk5 z 2004 roku jest nie oryginalnie podłączona klimatyzacja tzn.uruchamia się ją przez włącznik ESP gdyż samochód posiada zwykły panel ogrzewania bez funkcji uruchamiania klimy.Dlatego postanowiłem zmienić panel ogrzewania z funkcją ECON nr:fabryczny:1K0820047DP,potrzebowałbym rozpiskę pinów dużej wtyczki 20 pinowej i małej 16 pinowej.Pozdrawiam
Problem z klimą
waldek200785, daj adres e-mail na pw
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5