Climatronic golf III
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Climatronic golf III
Witam, posiadam Mk3 1.9 Tdi 1z mam problem z klimą, a więc odpalam auto, chce żeby dmuchało na szybę, ale nic się nie dzieje, na głowę tak samo, na nogi też identycznie... ustawiając regulacje prędkości nawiewu nic się nie dzieje.. ciepło-zimno nic. O co tutaj chodzi?
Climatronic golf III
Dmuchawa zdechła? Albo coś z panelem jak masz Climatronic. Jak manual to pokrętło- częsta usterka w FAQ instrukcja naprawy.
Climatronic golf III
Wszystko działało, aż nagle padło. Mam climatronic wszystko elektronicznie. Można tą dmuchawę sprawdzić jakoś ? Np. bezpośrednio plusem i minusem w jakąś kostkę, żeby nie wymieniać to co nie potrzebnie
Climatronic golf III
Jak klikasz przyciski zmiany nadmuchu słychać klapki jak się ruszają? Jakiś bezpiecznik nie siadł? Co do kostek co sprawdzać nie wiem.
Climatronic golf III
Dzisiaj podłączyłem vaga błędy mam takie:
4 Faults Found:
00532 - Supply Voltage B+
06-10 - Signal too High - Intermittent
00538 - Shareware Version. To Decode all DTCs
06-00 - Please Register/Activate
00792 - Shareware Version. To Decode all DTCs
35-00 - Please Register/Activate
01273 - Fresh Air Blower (V2)
35-00 - -
Co to znaczy i co mam zrobić ?
4 Faults Found:
00532 - Supply Voltage B+
06-10 - Signal too High - Intermittent
00538 - Shareware Version. To Decode all DTCs
06-00 - Please Register/Activate
00792 - Shareware Version. To Decode all DTCs
35-00 - Please Register/Activate
01273 - Fresh Air Blower (V2)
35-00 - -
Co to znaczy i co mam zrobić ?
Climatronic golf III
538 Napięcie odniesienia
sygnał za duży
Co oznacza ten błąd? bo reszty już nie mam, działa mi tylko nawiew na szybę, a reszta nie.
Ściągam cała deskę w środku, bo już mnie to denerwuje że nic nie działa... Doradźcie mi coś co mogę sprawdzić lub wymienić
sygnał za duży
Co oznacza ten błąd? bo reszty już nie mam, działa mi tylko nawiew na szybę, a reszta nie.
Ściągam cała deskę w środku, bo już mnie to denerwuje że nic nie działa... Doradźcie mi coś co mogę sprawdzić lub wymienić
Climatronic golf III
Dobra mam informacje co do błędu, ale co zrobić z tym ? ,,działa mi tylko nawiew na szybę, a reszta nie. ,,?
Climatronic golf III
Sterownik wentylatorów przy aku jest sprawny bo bezpiecznik cały, w skrzynce też wszystko dobrze, bo żaden nie spalony wiec OMG o co chodzi ?
Climatronic golf III
Gdzie jest ten moduł ? pod deską są dwa czerwone jeden z rurkami , a drugi nie.
Wentylator już chodzi nawiew na szybę jest. Wymieniłem ster wentylatorów bo miałem zapasowy i bez zmian nadal nie chodzi na twarz i na nogi, zmieniałem ten sterownik z rurakami i nadal nic.. Vag ciągle ten sam błąd 538
Wentylator już chodzi nawiew na szybę jest. Wymieniłem ster wentylatorów bo miałem zapasowy i bez zmian nadal nie chodzi na twarz i na nogi, zmieniałem ten sterownik z rurakami i nadal nic.. Vag ciągle ten sam błąd 538