Klimatronic(brak ciepła)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Klimatronic(brak ciepła)
Przychodze do was z problemem jakim jest ogrzewanie w golfie.Zaczne od tego,że wskaznik od temperatury nie zawsze wskazuje temperature, tzn. raz podczas jazdy mam normalnie 90* a raz wskazuje zero, klimatronic ustawione na Hmax nie daje w ogole ciepla, wieje same zimne powietrze. I tu moje pytanie, co moze byc problemem? Proszę o pomoc bo w obecną pogode zimowa (-5*) strasznie utrudnia jazde, zachodzą szyby,przymarzają itd.
Z góry dziękuje
Z góry dziękuje
Klimatronic(brak ciepła)
węże od nagrzewnicy gorące?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Klimatronic(brak ciepła)
jeśli oba to należy sprawdzić czy rusza się siłownik od silniczka regulujący temperaturę (reguluję klapkę wewnątrz nagrzewnicy) - bez zdjęcia środkowej konsoli (tam co jest lewarek) będzie cięzko to stwierdzićkasztoma pisze: po rozgrzaniu silnika są gorące
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Klimatronic(brak ciepła)
idzie dojść ten silniczek widać od strony pasażera trza się nachylić, a pozatym przy zmianie temp powinno być słychac brzęczenie jak nie słychać to nie działa trzeba go popchnać bo sie zacinają przerabiałem to wiele razy.
Klimatronic(brak ciepła)
To 90 stopni to na zegarach czy przy wyświetlaczu klimy? Bo nie spotkałem się z tym żeby klima grzała do 90. A co do silniczka to Antonioo ma rację ale gdy silnik i nawiew dziala to go nie usłyszysz. Lepiej zrób test elementów wykonawczych na kompie. Wtedy na sto będziesz wiedział.
Re: Klimatronic(brak ciepła)
Jesli by kogos interesowalo rozwiazanie problemu to wystarczylo wszystkie weze od klimatyzacji wydmuchac zlac wodą i odkamienic. 500zlotych w kieszeni a cieple powietrze hula.
Sent from my LG-D390n using Tapatalk
Sent from my LG-D390n using Tapatalk