Zapach benzyny podczas klimatyzacji
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- beRRo
- Użytkownik
- Silnik: AKL
- Kontakt:
Witam, od tego tygodnia gdy upały są w Polsce zauważyłem że podczas postoju na biegu jałowym z wentylacji czuć zapach benzyny jest to tylko podczas używania Klimy i czym to może być spowodowane dodatkowo to falują obroty czasami lecz nie zawsze. Klima to manual
bogatsza dawka jest podawana, zobacz czy czasem coś się nie dzieje ze skraplaczem oparów benzyny albo czy gdzieś nie masz nieszczelności na dolocie (konretnie połaczenie filtr powietrza, odma). Falowanie obrotów może tu mieć właśnie przyczynębeRRo pisze:podczas postoju na biegu jałowym z wentylacji czuć zapach benzyny jest to tylko podczas używania Klimy
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- beRRo
- Użytkownik
- Silnik: AKL
- Kontakt:
Wczoraj rozebrałem ta czarna puszkę nie wiem jak to sie nazywa ale miało w sobie drobne kamyczki i spadł dekelek dolny dlatego opary były odczuwalne dodatkowo zrobiłem wężyk z dolnego obiegu bezpośrednio do końcówki nadkola
I teraz nie ma czucia żadnego tych oparów benzyny.
I teraz nie ma czucia żadnego tych oparów benzyny.
=grg474 pisze:zobacz czy czasem coś się nie dzieje ze skraplaczem oparów benzyny
no i znalazła się przyczynabeRRo pisze:Wczoraj rozebrałem ta czarna puszkę nie wiem jak to sie nazywa ale miało w sobie drobne kamyczki
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć