Montaż klimatyzacji 1.6 sr
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jestem posiadaczem silnika 1.6sr w golfie 4 i chicial bym zamontować w nim klime. Wiem że będzie się to wiązało z dużym nakładem gotówki i jeszcze większym jeśli chodzi o pracę. Mogli byście mi powiedzieć w jakie czesci musiał bym się zaopatrzyć?
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
viewtopic.php?f=141&t=455656" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=143&t=549276" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=140&t=588632" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=143&t=549276" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=140&t=588632" onclick="window.open(this.href);return false;
Jan1966 lepiej leżeć na dupie i smierdziec. Koszta pełnej klimy to 900zl a weź teraz sprzedaj golfa jak się tego narobilo jak mrówek
Re: Montaż klimatyzacji 1.6 sr
Dobry egzemplarz pójdzie od ręki, narobiło się jak mrówek, bo handlarzyny ściągają walone z trzech stron truposzcze za 5-6-7k, ale jeżeli masz pewne auto, nie bite, bez korozji, i pewnie mechanicznie też OK, to jak najbardziej warto dołożyć, tylko trochę roboty z tym jest. Przejrzyj tematy, które podesłali koledzy, policz ceny części, i będziesz wiedział czy dasz radę się tego podjąćTrendekf pisze:Jan1966 lepiej leżeć na dupie i smierdziec. Koszta pełnej klimy to 900zl a weź teraz sprzedaj golfa jak się tego narobilo jak mrówek
Jaśku jak masz przeszkadzać to sie wgl nie odzywaj Nie pytałem czy się opłaca czy nie tylko co mi będzie potrzebne. Liste części juz mam cena za komplet to 900zł. Boje sie tylko ze gdzieś stane w polowie roboty z rozgrzebanym silnikiem bo podeslane tematy juz czytalem i tycza sie glownie klimatronika a ja chce manuala. A jesli wszystko pójdzie sprawnie to skleję z tego ciekawy foto poradnik
W skrócie opiszę dla tego silnika
1. Sprawdzić jaką macie łapę (czy jest z miejscem na kompresor), jeśli nie ma zagłębienia - kupić łapę.
2. Pasek wielorowkowy pod klimę
3. kompresor
4. sterownik wentylatorów (nie ma znaczenia czy 10 czy 14 pin, ważne żeby mieć wtyczki)
5. czujnik temp zewnętrznej z uchwytem do zderzaka i wtyczką, jak climatronic, jeśli klima to czujnik na podszybie styczny z uchwytem i wtyczką
6. rurki klimy ( z angola pasuje tylko łączący kompresor z chłodnicą klimy) wraz z czujnikiem (najlepiej czujnik 3 pinowy z wtyczką)
7. chłodnica klimy z osuszaczem
8. Obudowa wentylatorów z małym wentylatorem
9. Nagrzewnica klimy lub climatronica (zalezy co montujecie) wraz z wiązką łącząca klimę z panelem
10. jeśli climatronic to czujnik nasłonecznienia
11. Wiązka do podłaczenia do auta - można wyciąć z innego lub samemu zrobić
1. Sprawdzić jaką macie łapę (czy jest z miejscem na kompresor), jeśli nie ma zagłębienia - kupić łapę.
2. Pasek wielorowkowy pod klimę
3. kompresor
4. sterownik wentylatorów (nie ma znaczenia czy 10 czy 14 pin, ważne żeby mieć wtyczki)
5. czujnik temp zewnętrznej z uchwytem do zderzaka i wtyczką, jak climatronic, jeśli klima to czujnik na podszybie styczny z uchwytem i wtyczką
6. rurki klimy ( z angola pasuje tylko łączący kompresor z chłodnicą klimy) wraz z czujnikiem (najlepiej czujnik 3 pinowy z wtyczką)
7. chłodnica klimy z osuszaczem
8. Obudowa wentylatorów z małym wentylatorem
9. Nagrzewnica klimy lub climatronica (zalezy co montujecie) wraz z wiązką łącząca klimę z panelem
10. jeśli climatronic to czujnik nasłonecznienia
11. Wiązka do podłaczenia do auta - można wyciąć z innego lub samemu zrobić
ja bym montował climatronic a nie klimę - różnica raptem w czujniku temp zewnętrznej, czujniku nasłonecznienia, panelu i nagrzewnicy. Kupując czy to czy to, podobny wydatek a inny komfort w uzytkowaniuTrendekf pisze:tycza sie glownie klimatronika a ja chce manuala.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5