Część Wam.
Mam jakąś mikro nieszczelność w klimatyzacji. Ponieważ czynnik znika mi po 3-4 miesiącach. Zdiagnozowanie takiej usterki to podobno duże koszty, robią to wyspecjalizowane firmy pod dużym cisnieniem. Czy zamiast tego stosowaliscie uszczelniacze do klimatyzacji np z allegro? Macie jakieś doświadczenie z takimi specyfikami? Czy sprawdzają się w takich przypadkach czy może ktoś miał z takimi specyfikami więcej problemów niż pożytku? Może polecicie jakiś konkretny?
Pozdrawiam
[mk5] Nieszczelność układu klimatyzacji
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
[mk5] Re: Nieszczelność układu klimatyzacji
Bzdura totalna. Po prostu ludziom się nie chce bo wolą iść na łatwiznę.przemek0306 pisze: ↑pt mar 27, 2020 19:55Zdiagnozowanie takiej usterki to podobno duże koszty, robią to wyspecjalizowane firmy pod dużym cisnieniem.
Jest to do zlokalizowania.
-
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 7 Variant 1,4 TSI 125km, Manual
A wracając do tych uszczelniaczy? Bo skoro 3-4 miesiące jest ok to rozszczelnienie musi być naprawdę małe.
równie dobrze któraś uszczelka ma dość i czynnik ucieka jak nie pracuje klima, jak pracuje to podćiśnienie uszczelnia układ...
Sory ale sprawdzenie klimy pod wysokim ciśnieniem to nie żadna fortuna tylko jakieś 100-150 zł... uszczelniacze nie mają większego sensu, bo mogą narobić więcej złego niż pożytku...
mi z wymianą zaworu rozprężnego i zlokalizowaniu nieszczelności skasował na 100zł. Pompował w układ azot i jakimś tam czujnikiem sprawdzał gdzie jest wyciek.. nie wiem czy na tym polega ta próba wysokociśnieniowa ale nieszczelność znalazł