Climatronic z mk4 do mk2-swap.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- mustang7
- DestructionDriver
- Kontakt:
a co myślicie o tej? brać? http://moto.allegro.pl/item272895908_na ... ronic.html
[ Dodano: Nie Gru 09, 2007 8:06 pm ]
Nabyłem taką nagrzewnicę:
I mam takie pytania:
1. Do czego są te dwa wolne gniazda na środku nagrzewnicy, te po lewej stronie białej naklejki z kodem?
2. Od czego jest ten ucięty brązowy kabel widoczny z prawej strony na dole?
3. Mam też czujnik nasłonecznienia z wtyczką ale bez kabli, gdzie się podłącza taki czujnik i jakimi kabelkami?
4. Gdzie się podłącza czujnik temperatury zewnętrznej i jakimi kabelkami?
5. Jak podłączyć tą nagrzewnicę do prądu w samochodzie? Jakimi kabelkami?
6. Czy tylko nagrzewnicę trzeba podłączyć do prądu, czy wyświetlacz-sterownik też, czy tylko tymi tczterema wtyczkami do nagrzewnicy?
7. Ktoś wcześniej wspominał o jakimś sterowniku wentylatorów. Co to jest, co to robi? Czy jest mi to potrzebne? Jeśli tak to proszę o nr tego czegoś
8. Czy mając nagrzewnicę i sterownik oraz czujnik nasłonecznienia i czujnik temperatury zewnętrznej to już jest cała elektryka i można to zakładać i będzie śmigać (oczywiście narazie bez chłodzenia)? Czy może niezbedny jest ten tajemniczy sterownik wentylatorów?
9. Na kompresorze, mam z mk2, jest jakaś wtyczka i kabelki, czy trzeba to gdzieś podłączyć? Gdzie?
Przepraszam za tyle pytań, ale nie znam się bardzo na tych wszystkich kabelkach.
Przepraszam jaśli moje pytania są głupie i banalne, ale proszę w miarę możliwości o jasne odpowiedzi- takie dla laika.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję z góry za odpowiedzi
[ Dodano: Nie Gru 09, 2007 8:06 pm ]
Nabyłem taką nagrzewnicę:
I mam takie pytania:
1. Do czego są te dwa wolne gniazda na środku nagrzewnicy, te po lewej stronie białej naklejki z kodem?
2. Od czego jest ten ucięty brązowy kabel widoczny z prawej strony na dole?
3. Mam też czujnik nasłonecznienia z wtyczką ale bez kabli, gdzie się podłącza taki czujnik i jakimi kabelkami?
4. Gdzie się podłącza czujnik temperatury zewnętrznej i jakimi kabelkami?
5. Jak podłączyć tą nagrzewnicę do prądu w samochodzie? Jakimi kabelkami?
6. Czy tylko nagrzewnicę trzeba podłączyć do prądu, czy wyświetlacz-sterownik też, czy tylko tymi tczterema wtyczkami do nagrzewnicy?
7. Ktoś wcześniej wspominał o jakimś sterowniku wentylatorów. Co to jest, co to robi? Czy jest mi to potrzebne? Jeśli tak to proszę o nr tego czegoś
8. Czy mając nagrzewnicę i sterownik oraz czujnik nasłonecznienia i czujnik temperatury zewnętrznej to już jest cała elektryka i można to zakładać i będzie śmigać (oczywiście narazie bez chłodzenia)? Czy może niezbedny jest ten tajemniczy sterownik wentylatorów?
9. Na kompresorze, mam z mk2, jest jakaś wtyczka i kabelki, czy trzeba to gdzieś podłączyć? Gdzie?
Przepraszam za tyle pytań, ale nie znam się bardzo na tych wszystkich kabelkach.
Przepraszam jaśli moje pytania są głupie i banalne, ale proszę w miarę możliwości o jasne odpowiedzi- takie dla laika.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję z góry za odpowiedzi
Moje VW:
Golf mk2 -> USA
19% - sprzedany, dużo rzeczy na sprzedaż z niego
Golf mk4 -> US. ...
2...% (aktualizacja 2012-08) - zobacz ... 2014-07-25 SPRZEDANY
T4 Caravelle
Lupo 3L
Golf mk2 -> USA
Golf mk4 -> US. ...
T4 Caravelle
Lupo 3L
do podpięcia w instalacji samochodu ( elektryka, podświetlenie, czujnik temp. obrotów silnika, prędkości itd.)mustang7 pisze:1. Do czego są te dwa wolne gniazda na środku nagrzewnicy, te po lewej stronie białej naklejki z kodem?
do masy w słupku A pasażeramustang7 pisze:2. Od czego jest ten ucięty brązowy kabel widoczny z prawej strony na dole?
do jednej z tych 2 wtyczek co wcześniej pytałeśmustang7 pisze:3. Mam też czujnik nasłonecznienia z wtyczką ale bez kabli, gdzie się podłącza taki czujnik i jakimi kabelkami?
j/wmustang7 pisze:4. Gdzie się podłącza czujnik temperatury zewnętrznej i jakimi kabelkami?
musiałbym ci podać wg schematumustang7 pisze:5. Jak podłączyć tą nagrzewnicę do prądu w samochodzie? Jakimi kabelkami?
dokładnie takmustang7 pisze:wyświetlacz-sterownik też, czy tylko tymi tc
zterema wtyczkami do nagrzewnicy?
sterownik wentylatorów załącza wentylatory po uruchomieniu klimymustang7 pisze:7. Ktoś wcześniej wspominał o jakimś sterowniku wentylatorów. Co to jest, co to robi? Czy jest mi to potrzebne? Jeśli tak to proszę o nr tego czegoś
takmustang7 pisze:8. Czy mając nagrzewnicę i sterownik oraz czujnik nasłonecznienia i czujnik temperatury zewnętrznej to już jest cała elektryka i można to zakładać i będzie śmigać (oczywiście narazie bez chłodzenia)
właśnie do wiązki - nagrzewnica - sterownik wentylatorówmustang7 pisze:9. Na kompresorze, mam z mk2, jest jakaś wtyczka i kabelki, czy trzeba to gdzieś podłączyć? Gdzie?
greg, powiesz jak podlaczyc nagrzewnice zeby sprawdzic czy dziala?
Kupilem niedawno, nie mam teraz jak zamontowac, a chcialbym ja sprawdzic czy jakiegos bubla nie kupilem.
Mam panel i czujnik naslonecznienia.
Kupilem niedawno, nie mam teraz jak zamontowac, a chcialbym ja sprawdzic czy jakiegos bubla nie kupilem.
Mam panel i czujnik naslonecznienia.
Ostatnio zmieniony pt sty 04, 2008 22:38 przez cinek2004, łącznie zmieniany 1 raz.
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
Przy nagrzewnicy musisz odnalesc 5 przewodow: dwa w kolorze czarno - niebieskim, dwa w kolorze brazowym i jeden czerwony. Niebiesko czarne i cerwony podlaczasz do plusa, brazowe do minusa. Panel powinien sie wlaczyc a wentylator zadziala. Ale podlaczaj do akumulatora bo calosc potrafi pociagnac ponad 20A i zaden prostownik ani bateryjka nie wystarcza. Aku musi byc dobrze naladowany bo calosc dziala tylko do napiecia 10 V a pozniej nawet nie startuje.
- mustang7
- DestructionDriver
- Kontakt:
proszę o odpowiedź na pytanie :
Jaki sterownik wentylatorów muszę kupić, bo ich jest dużo różnych na Allegro? Z tego co zrozumiałem, to ten sterownik w moim przypadku będzie odpowiadał za załączanie wntylatora tego zwykłego od chłodnicy wody (z mk2) i musi być podłączony do kompresora, (również z mk2). Czy on czymś jeszcze steruje?
Chłodnica wody i wentylator z mk2 mogą zostać, (bo nie jestem pewien)?
Jaki sterownik wentylatorów muszę kupić, bo ich jest dużo różnych na Allegro? Z tego co zrozumiałem, to ten sterownik w moim przypadku będzie odpowiadał za załączanie wntylatora tego zwykłego od chłodnicy wody (z mk2) i musi być podłączony do kompresora, (również z mk2). Czy on czymś jeszcze steruje?
Chłodnica wody i wentylator z mk2 mogą zostać, (bo nie jestem pewien)?
Moje VW:
Golf mk2 -> USA
Golf mk4 -> US. ...
T4 Caravelle
Lupo 3L
Golf mk2 -> USA
Golf mk4 -> US. ...
T4 Caravelle
Lupo 3L
Taki: http://allegro.pl/item298876743_vw_pass ... ronik.htmlmustang7 pisze:Jaki sterownik wentylatorów muszę kupić
- mustang7
- DestructionDriver
- Kontakt:
to jest panel i to juz mam, a ja pytam o sterownik wentylatorów!!!cinek2004 pisze:Taki: http://allegro.pl/item298876743_vw_pass ... ronik.htmlmustang7 pisze:Jaki sterownik wentylatorów muszę kupić
Moje VW:
Golf mk2 -> USA
Golf mk4 -> US. ...
T4 Caravelle
Lupo 3L
Golf mk2 -> USA
Golf mk4 -> US. ...
T4 Caravelle
Lupo 3L
- mustang7
- DestructionDriver
- Kontakt:
chodzi o wentylator chłodnicy wody!? mam jeden wentylator podlaczony do czujnika w chłodnicy wody tak jak to zwykle bywa w mk2, nie wiem gdzie moga byc dwa wentylatory polaczone paskiemmiś fazi pisze:najprawdopodobniej da sie zamontować 375 919 506 A , o ile masz dwa wentylatory połączone paskiem , jak masz inaczej to podaj jak
ps. przepraszam za takie wypytywanie, ale ten sterownik wentylatorów to jest po prostu cos czego nie kumam
[ Dodano: Pią Sty 25, 2008 8:38 pm ]
a gdzie on moze byc w nagrzewnicy? bo nic takiego tam nie widze!cinek2004 pisze:To nie masz w nagrzewnicy ?
Moje VW:
Golf mk2 -> USA
Golf mk4 -> US. ...
T4 Caravelle
Lupo 3L
Golf mk2 -> USA
Golf mk4 -> US. ...
T4 Caravelle