Witam,
Posiadam kllimatronik z passata b3. Chciałbym gosprzedać lub założyć do swojego passata b3 ale najpierw muszę być pewny że wszysko jest OK. Problem jest taki że klima jak byla w aucie podłączona to nie otwierała środkowej kratki. Wrzucałem nawiew na twarz a środkowa pozostawała zamknięta. Po wyjęciu całego modułu nie stwierdziłem żadnego uszkodzenia pompki przy środkowej kratce - bardziej to wygląda na podciśnienie ?
Tak to reszta klima działała chyba OK - prócz tego że nie chłodziła ale nie było czynnika w obiegu.
I stąd moje pytanie - da się to jakoś wszystko posprawdzać mając moduł wyjęty na stole? Chociażby czy w module wszystkie klapy się prawidłowo zamykają i otwierają?
Manualne sprawdzenie klimatronika - moduł
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf MK3 by killah : viewtopic.php?p=3276083#3276083 - RIP
Passat B3 Daily Car by killah : viewtopic.php?f=91&t=558831 - SOLD
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
chyba jedynie u kogoś co klima działa poprawnie w aucie - chodzi mi o podmianę
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
Trochę mało mi ta odpowiedź pomaga Chyba po prostu włożę do swojego i w razie czego będę naprawiać.
da się - trzeba podłączyć do wtyczki nagrzewnicy 2 zasilania oraz masę, oczywiście panel musi być podłączony również. Wtedy sprawdzasz wszystko. Aha - oczywiście zasilanie z akumulatora a nie z prostownika
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Manualne sprawdzenie klimatronika - moduł
Jak ma się sprawa "jeżyków" w piecu? Wszystkie testy rozumiem krótko co by je nie przepalić?grg474 pisze:da się - trzeba podłączyć do wtyczki nagrzewnicy 2 zasilania oraz masę, oczywiście panel musi być podłączony również. Wtedy sprawdzasz wszystko. Aha - oczywiście zasilanie z akumulatora a nie z prostownika
przecież jeżeli masz całą nagrzewnicę to ma wentylator - tak? To skoro podasz napięcia to wentylator się powinien załączyć (dlatego napisałem o aku)
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć