WItam,
Jest u mnie taki problem, że słabo działa nawiew, szczególnie z lewej kratki od strony kierowcy.
Wyjąłem filtr kabinowy i zaczęło dmuchać dużo lepiej. Czy to możliwe że z powodu zbyt grubego filtru, mam tak bardzo osłabiony nawiew?
Klapy systemu nawiewu nie wyrzucają żadnych błędów i wygląda że ten mechanizm działa prawidłowo.
pozdrawiam
Osłabiony nawiew przez zły filtr kabinowy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- ziompaul
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony pn lis 03, 2014 20:51 przez ziompaul, łącznie zmieniany 1 raz.
2011-2018 - mk6 GTI
2018 - mk6R, S2000
2018 - mk6R, S2000
Filtr może jest zwyczajnie za . . bany syfem. Wypierz lub wymień
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Jeśli spadek mocy nadmuchu wystąpił po wymianie filtra to jak najbardziej może to wskazywać że w filtrze jest przyczyna.
Pytanie też jaki był wcześniej czy papierowy czy też węglowy i jaki teraz został zamontowany i z jakiej firmy?
Pytanie też jaki był wcześniej czy papierowy czy też węglowy i jaki teraz został zamontowany i z jakiej firmy?
Jesli filtr jest oryginalny lub renomowany zamiennik to nie ma zadnych przyczyn z filtra. Może sie coś dostało do przewodu, może zagiety, może klapka się podwiesza. Nie rozbierzesz to się nie dowiesz.
Popieram jesli to nie jakiś no name z chin za 5zł to filtr nie ma nic do słabszego dmuchania...
Rozumiem że temperatura ustawiona na obie strefy identiko?, zrób jeszcze raz adaptacje klap i zobacz czy się poprawi...
Rozumiem że temperatura ustawiona na obie strefy identiko?, zrób jeszcze raz adaptacje klap i zobacz czy się poprawi...