Demontaż wiatraka z wentylatora chłodnicy MK3 TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czy ktoś wie jak zdemontować wiatrak z silnika wentylatora chłodnicy w MK3 1.9 TDI 110PS? Jest on dziwnie zaprasowany, ablo wciśnięty na stałe sam nie wiem. Ktoś już praktykował zdjęcie wiatraka?
Zdjęcie podglądowe : http://allegro.pl/wiatrak-kolo-wentylat ... 04173.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zdjęcie podglądowe : http://allegro.pl/wiatrak-kolo-wentylat ... 04173.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Gdyby ktoś szukał to już rozwiązałem problem. Tulejka jest nałożona z góry i zaprasowana na stałe, przy demontażu pomogła szlifierka kątowa.
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Teoretycznie jedynym sensownym rozwiazaniem (bez uzycia ciezkiego sprzetu) jest zdjecie zderzaka, wzmocnienia, chlodnicy...i dopiero wtedy mozemy bezinwazyjnie zdemontowac wentyl:).
Jak bym tego wcześniej już nie zrobił??? Można to zamknąć...
- Mavrick
- Kontakt:
A sorry kolego!! po nocy bylem i wywnioskowalem z Twojego postu ze nie rozbierales tylko potraktowales wszystko fleksem...
Re: Demontaż wiatraka z wentylatora chłodnicy MK3 TDI
A czy ja gdzieś napisałem że rozbierałem golfa całego aby dostać się do wiatraka? Dla twojej ciekawostki skoro tak bardzo zagłębiasz temat to miałem 3 wentylatory. 1 powypadkowy z uszkodzonym wiatrakiem, 2 zaś z inną wersją wiatraka, 3 z padniętym silnikiem. Moim zadaniem był zrobić jeden wentylatro sprawny z jednym typem wiatraka
Czytaj ze zrozumieniem moje poprzednie posty.Mavrick pisze:A sorry kolego!! po nocy bylem i wywnioskowalem z Twojego postu ze nie rozbierales tylko potraktowales wszystko fleksem...
- Mavrick
- Kontakt:
Faktycznie...przestudiowalem temat od poczatku i wnioskuje ze wyskoczylem jak Filip z konopi:D hehehe:D sorry:D...po browkarku:grunder pisze: Czytaj ze zrozumieniem moje poprzednie posty.