Klimatyzacja VW Bora
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Klimatyzacja VW Bora
Witam, problem dzieje się juz od jakiegoś czasu tyle że latem nie jest to tak uciążliwe. Mianowicie pierwszy problem polega na tym, że włączając nawiew na np. nogi+ przód całkowicie odcina nawiew na nogi, tak samo jest z nawiewem na szybę, działa tylko wtedy gdy ustawie jedno z nich. Drugi problem jest taki że jadąc w dłuższą trasę zauważyłem pewien błąd w działaniu klimy. Mając stałą temepraturę (23stopnie) co jakiś czas jest nagle strasznie gorąco, aż duszno, potem to mija i leci normalne, świeże powietrze, na początku myślalem że mi sie wydaje ale jest to ewidentnie odczuwalne. Dodam że mam problem jeszcze z fotelami, kierowcy w ogole nie działa, pasażera jak sie zachce, raz normalnie działa, raz w ogole. Wiecie co może być przyczyną? Jestem totalnym laikiem wiec bardzo bym prosił o wyrozumiałość no i jakieś pomysły. Dzięki, Pozdrawiam
Klimatyzacja VW Bora
Jesli jestes totalnym laikiem to myslisz ze samo sie naprawi jak np. postukasz w konsole? co jestes w stanie sam zrobic ? sprawdzisz instalacje elektryczna ? sciagniesz konsole jak trzeba ? podlaczysz komputer i przeprowadzisz diagnostyke ?
Klimatyzacja VW Bora
Co do sprawdzenia instalacji musialbym byc w jakis sposob naprowadzony bo niewiem co do czego, diagnostyke przeprowadzalem nic nie wykazala, zapomnialem wspomniec ze robiac diagnostyke samego climatronica wyskakuje blad o kodzie 4b6. Niestety zostawilem go gdyz na wielu forach znalazlem 100 opinii na ten temat, moze ktos wie dokladnie co to za blad, Pozdrawiam
Re: Klimatyzacja VW Bora
karik22 pisze: zapomnialem wspomniec ze robiac diagnostyke samego climatronica wyskakuje blad o kodzie 4b6. Niestety zostawilem go gdyz na wielu forach znalazlem 100 opinii na ten temat, moze ktos wie dokladnie co to za blad, Pozdrawiam
czym ta diagnostyka byla robiona , bo jak dla mnie to a nie diagnostyka
Klimatyzacja VW Bora
niewiem jak to sie fachowo nazywa, kalibracja? autodiagnoza? Wyskoczył ten kod wciskając przyciski ECON i cyrkulacji na climatroniku
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
A o czymś takim jak diagnostyka własna lub autodiagnostyka Climatronica słyszałeś?misiozol pisze:karik22 pisze: zapomnialem wspomniec ze robiac diagnostyke samego climatronica wyskakuje blad o kodzie 4b6. Niestety zostawilem go gdyz na wielu forach znalazlem 100 opinii na ten temat, moze ktos wie dokladnie co to za blad, Pozdrawiam
czym ta diagnostyka byla robiona , bo jak dla mnie to a nie diagnostyka
Klimatyzacja VW Bora
A ta autodiagnostyke climatronika to mozna sobie wsadzic w , nie kaze mu kypywac KTS za kilka tys. ale jak chce ogarniac temat to nawet kabelek z aledrogo styka za 40zl zwany vagcom .
Klimatyzacja VW Bora
Widzę że naprawde masz problemy z czytaniem, napisalem wyraźnie że diagnostyka przez vcds jak i polski vag, nic nie wyskoczyło
-
- Forum Master
No tak, ale to trzeba czytać ze zrozumieniem, a nie tylko mieć w głowie.karik22 pisze:Widzę że naprawde masz problemy z czytaniem, napisalem wyraźnie że diagnostyka przez vcds jak i polski vag, nic nie wyskoczyło
Klimatyzacja VW Bora
karik22, podłączyć komp i zrobić nastawy podstawowe. Kompresor lub spręzone powietrze w aerozolu i przedmuchnąć wlot - kratkę w panelu climatronika. Jak właczona stacyjk a- sprawdź czy tam kręci się wentylatorek bo
Z tym, że podobny objaw może być przy braku nastawów podstawowychkarik22 pisze:Mając stałą temepraturę (23stopnie) co jakiś czas jest nagle strasznie gorąco, aż duszno, potem to mija i leci normalne, świeże powietrze, na początku myślalem że mi sie wydaje ale jest to ewidentnie odczuwalne.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Klimatyzacja VW Bora
Właśnie zacząłem co nieco o tym czytać, postaram się poszukać jakiegoś poradnika jak to zrobić i jakim programem, chyba że ktoś zarzuci pomocnym linkiemgrg474 pisze:karik22, podłączyć komp i zrobić nastawy podstawowe
Z tego co pamiętam wentylatorek kręci bo go słychać. Jeszcze takie małe pytanko, jak włączam nawiew na szyby znika mi zawsze napis ECON, to normalne?
Dzięki , Pozdrawiam
-
- Forum Master
Klimatyzacja VW Bora
Tak.karik22 pisze: jak włączam nawiew na szyby znika mi zawsze napis ECON, to normalne?
Prosze pokaz gdzie wczsniej napisales vcds cwaniaku bo ja nie widze ANI RAZU , malo tego pisales ze robiles samodiagnozekarik22 pisze:Widzę że naprawde masz problemy z czytaniem, napisalem wyraźnie że diagnostyka przez vcds jak i polski vag, nic nie wyskoczyło
O kolejny cwaniak no pokaz gdzie napisal wczesniej ze robil diagnostyke vcds , wlasnie trzeba miec w glowie i czytac wszystko a nie cwaniakowacriccardoa pisze:No tak, ale to trzeba czytać ze zrozumieniem, a nie tylko mieć w głowie.karik22 pisze:Widzę że naprawde masz problemy z czytaniem, napisalem wyraźnie że diagnostyka przez vcds jak i polski vag, nic nie wyskoczyło
-
- Forum Master
Klimatyzacja VW Bora
Czy to ważne czy dopisał,że Vcds? A z tego wynika jak wół,że robił nie tylko autodiagnostykę
diagnostyke przeprowadzalem nic nie wykazala, zapomnialem wspomniec ze robiac diagnostyke samego climatronica wyskakuje blad o kodzie 4b6.“
diagnostyke przeprowadzalem nic nie wykazala, zapomnialem wspomniec ze robiac diagnostyke samego climatronica wyskakuje blad o kodzie 4b6.“
Dokładnie tak.misiozol pisze:wlasnie trzeba miec w glowie i czytac wszystko a nie cwaniakowac