Klima działa chłodzi, ale żeby ją uruchomić, muszę czekać aż silnik nagrzeje się do temperatury przy której włącza się wentylator elektryczny, żeby schłodzić silnik. Jest to ciut uciążliwe w lecie
Klima jest dołożona, ale swap z innej mk3, jest ręczna i nie posiada skrzynki-sterownika, ma elektryczną klapkę obiegu, Sandem SD7V16, jeden wiatrak elektryczny, przycisk eco włącza klapkę zamykającą obieg, a max uruchamia klimę.
Dostałem kiedyś info, że brakuje jakiegoś mostka na kablach od wentylatora elektrycznego, niestety nic więcej nie wiem na ten temat - czy pomożecie?
Golf 1.6 ABU 94r
[mk3] Klima włącza się tylko jak silnik rozgrzeje się do ok 90stopni
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] Re: Klima włącza się tylko jak silnik rozgrzeje się do ok 90stopni
skoro max włącza klimę to trzeba wykorzystać przewód załączający kompresor do sterowania dodatkowym przekaźnikiem, który załączy przekaźnik z którego poleci przewód po bezpieczniku zasilający wentylator na chłodnicy, tylko tym powinien sterować czujnik ciśnienia klimy (presostat) - sterownik wentylatorów jest?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Sprawdze i dam znac. Obecnie czynnika w ukladzie zero i nawet po nacisnieciu max nie włącza sie wentylator. Znalzalzem za to czujnik temp na wężu ktory mial urwany przewod 1 z 2 pinów, jest powiazany z klima, jak nabija mi klime bede dalej działać i dam znac.
Klima chłodzi natomiast dalej jestem w martwym punkcie z tym czekaniem aż się wyłączy wentylator z powodu temperatury silnika...
Sterownika raczej nie ma, przekaznik niezbyt dobry pomysł bo to presostat powinien kierować praca układu...
Sterownika raczej nie ma, przekaznik niezbyt dobry pomysł bo to presostat powinien kierować praca układu...