florian pisze:mam zasilacze 30 amperowe wiec każdy z kanałow oddzielnie
koncowki stosowane w popularnych wzmakach sa parowane i laczone w mostki a w monoblokach duzej mocy wystepują kaskady cos jak w tda7294 domowym wzmaku .. dobra duzo by gadac
reasumując wat to jest Volt Amper:-) 2 skladowe na moc
sugerowanie sie bezpiecznikiem jest mylące tranzystor 150v i 15 amperowy bedzie mial prawie ta sama moc co 125v i 25 amper
moc wzmacniacza podawana przez producenta jest dla 1khz nalezalo by zobaczyc charakterystyke moc w stosunku do hz
A podlaczajac go tylko na niskich z podbiciem basu i dobrym glosnikiem nie wyczujesz róznicy
kolejna sprawa by zauwazyc zmiane mocy w odsluchu nalezy podniesc moc 2 razy
wzmak 100wat bedzie gral tak samo jak 150 tyle ze odchodzac od samochodu niskie czestotliwosci beda dalej slyszalne ufff tyle z mojej praktyki
podstawa to dobry Glośnik wzmacniacz ktory go będzie ruszal jest sprawą drugorzedną
zgadzam sie z tobą dlatego wydaje mi się że moc wzmacniacza zależy od natęzenia pobieranego prądu tzn 1A= w przybliżeniu 10w rms wiem że to nie jest profesjonalne ale mniej więcej się zgadza więc jeśli ten wzmak z tematu pobiera conajmniej 40A to jest warty kupienia tylko ciekawe jak długo pogra
a mogłbyś powiedzieć jaka jest różnica między 120 rms a 500 rms oczywiście przy odsłuchu w samochodzie wiesz osobiście nie miałem okazji jeszcze posłuchać