Volkswagen Golf II - Prośba o pomoc w wyborze głośników

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

jkidd2003

Volkswagen Golf II - Prośba o pomoc w wyborze głośników

Post autor: jkidd2003 » wt maja 24, 2005 09:32

Witajcie,

Na początku chciałbym wszystkich gorąco powitać, gdyż piszę tutaj pierwszy raz :) Oczywiście tematów podobnych do mojego jest wiele na forum, ale szukając odpowiedzi na interesujące mnie pytania, niestety nie znalazłem. A teraz do rzeczy ... Otóż mam taki mały problem, gdyż nie znam się za bardzo na Car Audio. Mam w związku z tym pytanie, co do Golfa II - jakie doradzilibyście mi głośniki w drzwi i na
półkę Blaupunkta pod radio tej samej firmy (Valencia MP34)? Chcę, żeby były one właśnie tej firmy i żadnej innej :) Wybrałem coś takiego: 130 mm GTx 132 w drzwi i 6x9 GTx 693 na tył/parapet. Tylko nie wiem, czy będą one dobrze grały, bez wzmacniacza? Oczywiście we wzmacniacz narazie nie mogę zainwestować, więc pozostają narazie 4 głośniki i radio lub też 2 głośniki i tuba lub skrzynka. Co lepiej wybrać? Z tego co się tu dowiedziałem to na tył nie wrzuca się za bardzo głośników, ale znowu nie wiem, czy montując 2 głośniki i skrzynkę, nie będzie potrzebny wzmacniacz? Czy takie rozwiązanie ma szanse powowdzenia: 165 mm GTx 173 w drzwi i GTt 300, czy GTb 300? Oczywiście panele na 16 cm będę miał :) A może polecacie jeszcze inne rozwiązanie? Zaznaczam tylko, że chodzi mi wyłącznie o Blaupunkta. Żadne inne firmy (mimo, że niektóre są lepsze) nie wchodzą grę. Po prostu mam sentyment do tej firmy :)

Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc!

Z pozdrowieniami,

JasonKidd

Awatar użytkownika
TUTENHAMON
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: TUTENHAMON » wt maja 24, 2005 10:20

Myśle że zacznij od pożadnego przody czyli panele wygłuszenie i zestaw doseparowany dwudrożny na bazie midbassu 16cm. Żadnych elips i innych głosników poza skrzynią basową z tyły do tego wzmacniacz który zasili i skrzyneczkę i sub. Lepiej po mału kompletowac sprzet niż na raz kupić badziewie. Poczytaj jeszcze troch FAQ tem tez jest sporo wiadomości.

TUTENHAMON

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”