Wytlumienie drzwi

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
aphex
Ma gadane
Ma gadane

Wytlumienie drzwi

Post autor: aphex » czw cze 09, 2005 12:39

Witam specjalistow

Chcialbym sie dowiedziec ile mat bitumicznych App zuzyliscie na przednie drzwi. U siebie zauwazylem ze folia jest przedziurawiona poprzedni uzytkownik postaral sie :grrr: niewiem teraz czy mi wystarczy kupilem 6 mat bo myslalem ze na wygluszenie jednych drzwi z 3 wystarczy teraz to juz nie jestem pewien tego ta folia ktora tam jest chroni tapicerke przed woda ktora dostaje sie rpzez uszczelke od szyby czy jak bym na razie opkleil matami sama blache zawilgocila by mi sie tapicerka ???? a potem jak bym zebral wiecej kasy to bym opkleil zebra drzwi niechce robic z drwi budlo na glosnik popraostu chcialbym aby zestaw ktory kupie w miare jakos gral zadnych profesionalnych zastosowan co o tym sadzicie

Czy wogole zabierac sie do tego

Do tej roboty zaczelem sie brac z powodu okablowania bo stare juz tak zdziadziale ze przy otwieraniu drzwi orginalne glosniki mi trzeszcza :D

Vw Golf III 1.8 GL ABS

Awatar użytkownika
TUTENHAMON
Forumowy spamer :)

Post autor: TUTENHAMON » czw cze 09, 2005 19:36

Poczytaj posty pisałem o tym wiele razy i zajrzyj do FAQ

TUTENHAMON

Awatar użytkownika
aphex
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: aphex » czw cze 09, 2005 21:00

fakt ze jest sporo napisane ale nikt nie pisal ile mat zuzyl wiec chyba ten post nie jest powtorka z rozrywki !!!! pytan takich nie znalazlem

Vw Golf III 1.8 GL ABS

Awatar użytkownika
TUTENHAMON

Post autor: TUTENHAMON » pt cze 10, 2005 11:40

Maty 25x50 około 6 sztuk na 1 drzwi. Zależy kto jak oszczedza ale średnio tak wychodzi.

TUTENHAMON

Awatar użytkownika
ćwikła
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ćwikła » pt cze 10, 2005 11:47

Ja jestem zły bo wytłumielem strone wew i zew i teraz widze ze te maty w sordku chyba sie jakos deformuja bo jak otwieram i zamykam szybe to mam cała brudna od smoły...wczesniej tego nie było...teraz chyba cos tam sie odkleja

ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6

Awatar użytkownika
TUTENHAMON

Post autor: TUTENHAMON » sob cze 11, 2005 14:17

a to dziwny objaw może kupiłeś jakieś trafione maty.

TUTENHAMON

Awatar użytkownika
aphex
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: aphex » sob cze 11, 2005 21:01

TUTENHAMON a jak bym same zebra drzwi opkeil matami zdalo by relacje wygluszenia czy jednach na wewnetrzna strone drzwi trzeba mat poprzyklejac ??

a teraz druga sprawa chce kupic zestaw niewiem ktory wybrac jesli mozesz - mozecie pomoc bylbym bardzo wdzieczny jeden zestaw jest na zwrotnicy a drugi na kondensatorach czy jakos tak niewiem ktory lepiej by zagral http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=53714461 oraz http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=54261966
wielkie dzieki za podpowiedzi

Vw Golf III 1.8 GL ABS

Awatar użytkownika
TUTENHAMON

Post autor: TUTENHAMON » ndz cze 12, 2005 12:28

Wiesz najlepiej wygłuszyć również część wewnetrzną chociaż nie jest to konieczne poprostu niektóre golfy mają w śrdoku sporą warstwę tworzywa przypominającego coś ala blachogum. Do śrdka lepiej uzyć właśnie takiego blachogumu. Z zestawów oczywiście pierwszy 1 z dwóch boschmanów na zwrotkach który zaskakuje dźwiękiem.

TUTENHAMON

Awatar użytkownika
aphex
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: aphex » ndz cze 12, 2005 21:11

wlasnie dzis zajzalem co tam jest no i jak mowisz jest w wewnetrznej stronie drzwi ala blachoguma
wiec nie bede tam nic przyklejal ale wygluszenie samych zeber bedzie trudne duzo wygiec ale juz wiem oco kaman wielkie dzieki za podpowiedzi a boschmana wlasnie zamawiam :D druga sprawa gdzie te zwrotnice najlepiej usadzic ??

Vw Golf III 1.8 GL ABS

Awatar użytkownika
ADI__19
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: ADI__19 » pn cze 13, 2005 22:32

Lepiej jedz do jakiegos specjalisty on ci to dobrze zrobi :P

GolF MK3 RuLLeZ

Awatar użytkownika
aphex
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: aphex » wt cze 14, 2005 01:15

wow jakos se poradze nie jest az tak zle :D ale jakie kolwiek opinie moga komus zawsze pomoc !!
Zawsze trzeba o tym pamietac jesli czegos niema w forum. Czlowiek wie juz za co sie zabrac !!

Vw Golf III 1.8 GL ABS

Awatar użytkownika
pkirylcz
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: pkirylcz » czw cze 16, 2005 00:07

Jesli chodzi o wygluszenie pelne, to nalezy uwazac zeby nie przekroczyc maksymalnej masy obciazenia drzwii, ktora wynosi cos okolo 2.7kg.

Pozdrawiam,
Piotrek

Awatar użytkownika
aphex
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: aphex » pt cze 17, 2005 11:09

wygluszylem drzwi polozylem nowe kable 1.5mm2 zamontowalem ten zestaw i jestem zadowolony !!!! wielkie dzieki za odpowiedzi a jesli komus sie to przyda to zwrotnice zamontowalem pod kierownica na tej oslonie ktora zaslania skrzynke bezpiecznikow a po prawej odkrecilem te plastiki pod schowek i tam je zamontowalem jesli ktos mialby pytania walic smialo na [email protected]
Pozdrawiam

Vw Golf III 1.8 GL ABS

malolat
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: malolat » sob cze 18, 2005 00:10

[mk2]
a ja wygluszylem dzwi i roznicy nie slysze, chyba bede musial z powrotem orginalne wygluszenia do kabiny wsadzic :> a tak na serio, to mam juz drzwi, podloge troche, ale ktos moze tylne boczki ruszal w 3d, czy jakos oddzielic jakas dodatkowa scianke przed tapicerka, bo jak sie dobrze popatrzy, to widac nawet otwory sciekowe w progach :) ktos to przerabial?? a bagasznik jak, bo mam juz 2 wykladziny na dole i boczki na nadkolach, i nie wiem co jeszcze robic, bo cicho nie jest mimo wszystko.
ja wiem ze to tylko golf i wiele od niego nie ma co wymagac, ale juz od zagluszania muzyka tych wszystkich szumow glowa peka :>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”