SONY XM-3040F da radę z Powerbassami S6C i Earthquakem DB-12
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
SONY XM-3040F da radę z Powerbassami S6C i Earthquakem DB-12
Witam serdecznie!
Mam okazję kupić wzmacniacz Sony XM-3040F i nie wiem czy pociągnie resztę moich klocków. Wiem, że niektórzy z tego forum testowali ten wzmacniaczyk i co nieco mogą o nim powiedzieć. Interesuje mnie czy pociągną mój przodzik Powerbass S-6C i tyłek (ze szczególnym naciskiem na ten tyłek) Earthquake DB-12 w obudowie zamkniętej (220 W RMS)
Pozdrawiam
Mam okazję kupić wzmacniacz Sony XM-3040F i nie wiem czy pociągnie resztę moich klocków. Wiem, że niektórzy z tego forum testowali ten wzmacniaczyk i co nieco mogą o nim powiedzieć. Interesuje mnie czy pociągną mój przodzik Powerbass S-6C i tyłek (ze szczególnym naciskiem na ten tyłek) Earthquake DB-12 w obudowie zamkniętej (220 W RMS)
Pozdrawiam
Znam połączenie tego wzmacniacza z PB B6 i PB1054 w BR i mogę z czystym sumieniem polecić takie zestawienie ,bo przy normalnym słuchaniu i przód i subek są dobrze napędzane .......no może subek mógłby przyjąć więcej mocy (250w rms) ale słynąca z "łatwosci napędzenia" seria PB-xx54 już przy tak małej mocy z mostka na suba radzi sobie nadzwyczaj odważnie.
[ Dodano: Pon Lis 05, 2007 20:20 ]
Okazja ,tzn. za ile ?
[ Dodano: Pon Lis 05, 2007 20:20 ]
Okazja ,tzn. za ile ?
To, że przodzik napędzi elegancko to ja wiem. Problem tkwi w tyłku. Do niedawna miałem głośniczek 300W RMS i napędzałem to tyłeczkiem HPB-604 który dawał mu 200 W no i to było mało. Kupiłem, uważam okazyjnie Earthquaka DB-12 w obudowie zamkniętej (tak pi razy oko 35-40l) i dopiero wzmacniacz rozbujał głosniczek.tomyart pisze:a mam taki zestaw, co prawda bez suba ale przód ten wzmacniacz napędza całkiem sprawnie.
Pozdr
Na tym forum wit007 miał do sprzedania XM5540F za300zł ,bo buda podrapana http://forum.tuning.info.pl/viewtopic.p ... &start=840 zapytaj ,może jeszcze go ma ,pisze też o 4045 -bardzo fajny wzmacniacz.
No tak, ale twój XM-4045 to nie jest XM-3040F, chociaż parametry ma zbliżone. Mam ogromną chrapkę na tego wzmaka, ale nie wiem jak się ma mój Earthquake 220 RMS do twojego Powerbassa i czy wzmacniaczyk to pociągnie. Jakiś wzmacniacz to ja aktualnie mam (HPB-604) i nie jest źle, ale jak już zmieniać to tak, żeby było dużo lepiejzimack pisze:Ja mam XM-4045 i hula pod nim PB ES6C na przodzie a z tyłu PB B1254 i powiem wam ze jest super!!
Pozdrawiam
Gdyby zmick, miał suba PB ,to OK (słuchałem wielokrotnie 3040F na PB1054 w BR i Closed) ,bo ta seria jest łatwym obciążeniem dla wzmacniacza ,ale Earthquake to inna bajka i może być mu "za mało " ,to co oferuje 3040F na mostku (5540F napędzi "prawie każdy" sub do ok 250-300w rms).zimack pisze:PB B1254 co ja mam, ma 250W RMS, wzmacniacz daje mu 150W RMS i jest ok
Pytałem. Jest jeszcze do wzięcia. Czekam właśnie na fotki. Ma jeszcze kulka innych przyzwoitych wzmacniaczyków, głownie bez zwrotnic. Też ma mi spisać listę co posiada. Pewnie coś sobie wybiorę. W sumie nie napalam się strasznie na wzmak ze zwrotnicami bo moje radyjko choć nie cudo (Pioneer DEH-30MP) ma wszystko co trzeba - filtry dolno i górno przepustowe, sterowanie suba itp itd. zobaczymy. Fotki i rozpiska miały być wczoraj wieczorem i narazie do dzisiaj nic. Poczekam do jutra, jak nie to się przypomnęPytałeś usera "witt007" o tego XM5540F ?