antena na dachu

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

qwejt

antena na dachu

Post autor: qwejt » pn lip 18, 2005 14:31

witam ! mam pytanie na jakiej odległosci zamontować antene na dachu w mkIII ? 2- musze sciagac podusitke chyba ..czy to prosta sprawa? 3 - któredy poprowadzić przewód od anteny..

z góry dzieki za pomoc :pub:

Awatar użytkownika
zielu
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: zielu » pn lip 18, 2005 17:34

u masz porade od mk2
powinna Ci sie rpzydać
http://www.vwgolf-mk2.com/eroofantennainstallation.html

Obrazek

qwejt

Post autor: qwejt » pn lip 18, 2005 23:57

dzieki wielkie napewno sie przyda... tylko jeszcze mam pytanie na jakies odległosci od tylnej szyby ( klapy )najlepiej montować...lepiej zeby ktoś sie wypowiedzial kto ma mkIII, i ma taką antene.. bo zabardzo mi sie nie widzi chodzić z metrem po mieście i mierzyć a też na oko nie che robić...

z góry dzieki

jaszczur
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: jaszczur » wt lip 19, 2005 06:58

to zależy jakiej długości masz antenę,ja u siebie wymierzyłem metrówką środek i przymierzyłem tak aby otwierając tylną klapę nie wadziła mi o antenę,a jeśli chodzi o kabel to kupiłem w sklepie elektronicznym taką gotową przedłużkę ok 5m(koszt 12 zł)i puściłem pod podsufitką.

ralf9
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: ralf9 » czw sie 04, 2005 18:55

krótko i na temat
mam u siebie 10cm od krawędzi dachu - klapa nie obija się o antene -montaz trwał 30 minut bo nie sciagałem całej podsufitki tylko tylna listwe przy klapie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”