czy powinno sie grzac???
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
czy powinno sie grzac???
Czesc mam do Was panowie i panie pytanko czy to piorunstwo w radiu powinno sie grzac i byc gorace. Podlaczylem w domciu radyjko w celu sprawdzenia bo jest nowe i poryralo jakies 20 min a to dziadostwo bylo gorace bardzo gorace mialem podlaczony tylko 1 glosnik poradcie cos
[ Dodano: Wto Sie 09, 2005 4:18 pm ]
Sorki zapomialem zaznaczyc tego miejsca.
[ Dodano: Wto Sie 09, 2005 4:18 pm ]
Sorki zapomialem zaznaczyc tego miejsca.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
hmmm jesli sie tak grzeje to sa dwie mozliwosci jest złe przekazywanie ciepła z koncowki na radiator jesli nie masz juz gwarancji wes rozkrec i wymien paste silikonowa (kupisz w sklepie z elektronika) bo jesli sie przegrzeje to wyleci a w tedy po radiu a grzało sie to wczesniej ??
[ Dodano: Wto Sie 09, 2005 17:23 ]
sorry to znowu ja jak grałes tylko na jednym głosniku to tez mozliwe ze bedzie sie grzac bo jest nie rowno opciazona koncowka. To masz na mosfetach radio czy zwykłych ???
[ Dodano: Wto Sie 09, 2005 17:23 ]
sorry to znowu ja jak grałes tylko na jednym głosniku to tez mozliwe ze bedzie sie grzac bo jest nie rowno opciazona koncowka. To masz na mosfetach radio czy zwykłych ???
jesli radio sie wylacza to jest juz problem
podlacz 2 glosniki (po 1 na strone) a nie jeden
sprawdz czy czasem gdzies ci nie zwiera + z - od wyjscia na glosniki. mi kiedys ukruszyl sie w glosniku jeden drucik z plecionki przy glosniku i jak dawalem glosniej chaczyl o drugi kabel efekt taki ze radyjko tez sie wylaczalo jak dawalem zbyt glosno (z powodu temperatury)
podlacz 2 glosniki (po 1 na strone) a nie jeden
sprawdz czy czasem gdzies ci nie zwiera + z - od wyjscia na glosniki. mi kiedys ukruszyl sie w glosniku jeden drucik z plecionki przy glosniku i jak dawalem glosniej chaczyl o drugi kabel efekt taki ze radyjko tez sie wylaczalo jak dawalem zbyt glosno (z powodu temperatury)
kto hamuje ten przegrywa
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
Kolego sprawa wygląda następująco podpiołeś radyjko pod prostownik pewnie, który nie daje wystarczającej ilości prądu w momencie podgłoszenia doszedł do swoich kilku amper nie podał dawki większej więc radyjko się wyłaczyło. Grzeje się bo również nie ma prądu poza tym jest to chłodzenie odprowadzenie ciepła i tak ma być. W samochodzie zachowa się inaczej mniejszą temperatura i się nie wyłączy.
TUTENHAMON
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)