zanika dźwięk w prawym głośniku
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Krembul
- Użytkownik
- Kontakt:
zanika dźwięk w prawym głośniku
Witam!
W moim mk3 mam dość rozbudowany system audio. Ostatnio zauważyłem, że czasem zanika dźwięk w prawym tweeterze (na desce) i w głośniku w prawych drzwiach przednich. Są one podłączone jako jeden kanał. Dzieje się tak chyba na nierównościach. Aby głośniki zaczęły grać ponownie trzeba bardzo zwiększyć głośność. Wtedy jak dostaną taki impuls zaczynają grać. Czego to może być wina??? Kabelki sprawdziłem pod kżtem odlutowania się - jest OK. Z tyłu za radiem też wszystko jest OK. Na płycie wzmacniacza luty przy wyjściach przelutowane. Ma ktoś jakiś pomysł???
W moim mk3 mam dość rozbudowany system audio. Ostatnio zauważyłem, że czasem zanika dźwięk w prawym tweeterze (na desce) i w głośniku w prawych drzwiach przednich. Są one podłączone jako jeden kanał. Dzieje się tak chyba na nierównościach. Aby głośniki zaczęły grać ponownie trzeba bardzo zwiększyć głośność. Wtedy jak dostaną taki impuls zaczynają grać. Czego to może być wina??? Kabelki sprawdziłem pod kżtem odlutowania się - jest OK. Z tyłu za radiem też wszystko jest OK. Na płycie wzmacniacza luty przy wyjściach przelutowane. Ma ktoś jakiś pomysł???
Sprzedam REFLEKTORY "golf IV look" do mk3 stan idealny+3 komplety żarówek xenon oraz SPORTOWY FILTR POWIETRZA K&N do mk3+olejki regenerujące(200PLN)
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
- maro
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: zanika dźwięk w prawym głośniku
Mialem taka sama sytuacje. Czincz (nie wiem jak sie pisze) poprowadzony od radia do wzmacniacza dostaje mase. mozesz to latwo sprawdzic miernikiem. Ale moze tez byc tak ze koncowka na wzmacniaczu lub na kabelku jest wyrabana i jak dostanie drgania to lapie mase, a potem znowu drganie i jest oki. Wez przyloz bolec z czincz do masy a wtedy przestania grac prawa lub lewa strona, ta koncowka ktora przerwie glosnik prawy to jest wadliwa. Nie wiem na 100 % czy to jest to ale ja zanim sie o tym dowiedzialem probowalem wszystkiego, radio i wzmacniacz byly u mechaniora, a okazalo sie ze kabelek byl zle przylutowany na koncowce czincz i dostawal mase.Krembul pisze:Witam!
Żeby mi sie chciało tak jak mi sie nie chce !!!
Projekt swap 1.4 ABD na 1.8 ABS http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=59966
Projekt swap 1.4 ABD na 1.8 ABS http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=59966
Witam !!!
Ja mialem taka sama sytuacje z glosnikiem kilka razy.
Rozwiazanie bylo takie iz nie kontaktowal kabel (zlaczka od tego glosnika) wchodzaca w samo radio z kostka lub nie kontaktowal konektor w zlaczu ISO od tego glosnika.
Wystarczylo popryskac wszystkie zlaczki preparatem czyszczacym poprawiajacym i lacznosc w tego typu zlaczach, wlozyc i wyjac kilka razy kostki i wszystko dalej gra bez przeszkod
Pozdrawiam.
Ja mialem taka sama sytuacje z glosnikiem kilka razy.
Rozwiazanie bylo takie iz nie kontaktowal kabel (zlaczka od tego glosnika) wchodzaca w samo radio z kostka lub nie kontaktowal konektor w zlaczu ISO od tego glosnika.
Wystarczylo popryskac wszystkie zlaczki preparatem czyszczacym poprawiajacym i lacznosc w tego typu zlaczach, wlozyc i wyjac kilka razy kostki i wszystko dalej gra bez przeszkod
Pozdrawiam.