Potrzebuje pomocy w podłączeniu sprzętu ??????
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Potrzebuje pomocy w podłączeniu sprzętu ??????
Witam. Potrzebuję pomocy w polaczeniu sprzetu audio. Posiadam wszystkie kable zasilajace o srednicy 25mm2, a mam dwa piece o lacznej mocy okolo 1kW + kondensator do tego. SONY XPLOD XM-D1000P5 (900W RMS przy 2ohm i 14,4V) do glosnika ALPINE TYPE R 1242D (500W RMS spietego na 2ohm) i JBL GTO 75.2 (2x75W RMS) do systemu INFINITY KAPPA 65.5cs. Wszystko jest na schemacie ponizej, czy moge to tak polaczyc?
sieeea
Po co ci ta rozeta ? Potraktuj kondensator jako rozetę .Pociągnij + i - od aku pod kondensator i pod niego podłącz oba wzmacniacze ..........staraj się dać kondensator i wzmacniacz pod suba na jak najmniejszym kabelku (30cm max) .
PS: z obrazka wynika ,że podwajasz kabelki + od aku do kondensatora .....a co z minusem .....+ i - muszą być takiej samej grubości
PS: z obrazka wynika ,że podwajasz kabelki + od aku do kondensatora .....a co z minusem .....+ i - muszą być takiej samej grubości
pomysl jest taki zeby podlaczyc do + 2x25mm2 i do - w budzie 2x25mm2, jestem zmuszony tak kombinowac bo wyczyscilem sie z kasy kompletnie a chcialbym zeby jakos to na razie gralo...
[ Dodano: 22 Kwi 2008 01:12 ]
jeszcze pytanko.... http://www.allegro.pl/item343820372_kab ... 50mm2.html czy takie kable nadaja sie do zamontowania w instalacji CA??
[ Dodano: 22 Kwi 2008 01:12 ]
jeszcze pytanko.... http://www.allegro.pl/item343820372_kab ... 50mm2.html czy takie kable nadaja sie do zamontowania w instalacji CA??
sieeea
-
- Forum Master
- Kontakt:
Nie, powinieneś dać przewody dedykowane do CA, z miedzi beztlenowej.r32 pisze:czy takie kable nadaja sie do zamontowania w instalacji CA?
Nie oszczędzaj na kablach, bo to oszczędność tylko pozorna. Kolejne twoje posty będą wyglądały tak: "przygasają mi światła" "wzmacniacz grał do dzisiaj i nagle zamilkł"
W najbliższej przyszłości i tak kupisz solidne kable, więc po co 2 razy kupować?
-
- Forum Master
- Kontakt: