Radio Becker + zmieniarka kenwood. Jak to podłączyć

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

lacu
Nowicjusz
Nowicjusz

Radio Becker + zmieniarka kenwood. Jak to podłączyć

Post autor: lacu » wt wrz 15, 2009 15:11

Posiadam Radio Becker Mexico BE2330(bardzo fajne jednak na kasety) i dlatego chce podłączyć pod nie zmieniarkę kenwooda KDC-C603.

Radio posiada standardowe wejście typu iso

Opis złącz we wtyczce C spisany z radia:
1= lineout RL
2= lineout RR
3= NF- Cassis
4= lineout FL
5= lineout FR
6= Switched Power
7-20 = Becker Datenbus for Disc-Changer

Zmieniacz pochodzi z 1995 roku i posiada już okrągłą wtyczkę tzw. nowy interface

Proszę o dokładny rozpis najlepiej rysunek z opisem gdzie co podłączyć jeżeli oczywiście jest to możliwe.

Pomocna strona: http://elektron.pol.lubli...able/dolkab.htm wzorowałem się na niej przy opisie wtyczek. Wszystkie potrzebne rozpisy się tam znajdują

Bardzo proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
rysiektr
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: rysiektr » wt wrz 15, 2009 19:40

link nie działa, a co najważniejsze nie wiem czy to zadziała a nawet wątpię czy zadziała w ogóle bo zapewne zmieniarka kenwood będzie działała tylko z radiem kenwood, alpine z alpine, sony z sony itd myślę, że będzie problem ze sterowaniem bo zmieniarka nie będzie najprawdopodobniej rozumiała sygnałów wysyłanych z radia... chyba, że są jakieś przejściówki do tego ale wątpię

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf

Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”