Podłączenie 2 wzmacniaczy
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Podłączenie 2 wzmacniaczy
Mam takie pytanie, dotyczy ono właściwego połączenia elementów mojej instalacji: Z jednostki sterującej wychodzi jedno złącze (czincz)na wzmacniacz, wzmacniacze posiadam dwa-pytanie jak je ze soba zgrać? Wzmacniacze to monacor 750 (dwa kanały 250W RMS)-zasili subwoofer (JBL 1204BP), drugi wzmacniacz to Crunch x475 czterokanałowy (zasili cztery głosniki). Moje pytanie dotyczy: 1)zasilenia od akumulatora-dwa przewody-osobno dla każdego wzmacniacza? 2)jak dostarczy sygnał z radia do obu wzmacniaczy-z radia wychodzi jeden podwójny czincz, monacor ma podwójne wejście i wyjście na czincz, crunch posiada dwa podwójne wejścia na czincz oraz jedno podwójne wyjście... 3) Jak podłączyc do wzmacniaczy przewód Remote? 4) jak podłaczyć subwoofer do monacora by go nie spalić...? Z góry dziękuje za pomoc!
Modyfikacje i naprawa pojazdów, Car-Audio, porady. Kontakt: Skype: luqas01biuro, tel.: 698 656 936 Just Retro Style....
Dziękuje za pomoc. Jeszcze jedno: rozumiem,że jesteś posiadaczem cabrio MKI-jakiego rozmiaru są przednie głośniki drzwiowe montowane pod oryginalną maskownica obok schowka? Czy jest to przypadkiem 5x7cala? Co do mego pytania nr 4 to chodzi mi o sposób zmostkowania na wzmacniaczu(monacor, 2 kanały RMS) tak by optymalnie zasilił moją skrzynię(JBL 1204BP)
Modyfikacje i naprawa pojazdów, Car-Audio, porady. Kontakt: Skype: luqas01biuro, tel.: 698 656 936 Just Retro Style....