Witam
chcę podłączyć tytułowe radio do swojego mk2 ale w kostce ISO nie ma przewodu zasilania podświetlenia. Chciałbym podłączyć zasilanie podświetlenia tak aby za każdym razem kiedy włączam radio podświetlenie działało ( niezależnie od zapłonu czy świateł ). Czy jest możliwe takie podłączenie ? Jeśli nie to w ostateczności chciałbym aby podświetlenie radia działało w momencie kiedy włączę światła. Jak to zrobić ?
zaznaczam, że jestem "zielony" w sprawach elektryki/elektroniki samochodowej oraz car audio
Pomóżcie proszę !
BOZZ
[ Dodano: Wto Mar 28, 2006 16:34 ]
już nieaktualne, zrobione
VW ALPHA CC Blaupunkt podświetlenie - pomocy !
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
chciałbym pomóc ale oddałem sprawę w ręce fachowca, który w 5 minut podłączył wszystko pięknie a ja niestety nie przyjrzałem się dokładnie temu co zrobił.robbox pisze:A mozemy sie dowiedziec w jaki sposob ??
W koncu to forum jest po to zeby przedstawiac sposoby rozwiazania problemu, bedzie to pouczajace dla innych.
Wydaje mi się jednak, że zmostkował kabelkiem w kostce wyjście na oświetlenie z plusem ( mogę się mylić ) ale działa podświetlenie tak jak chciałem czyli przy każdym włączeniu radia włącza się też podświetlenie
BOZZ