Jakie radio z portem USB do 1500zł najlepij z seri ALPINE
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Jakie radio z portem USB do 1500zł najlepij z seri ALPINE
Cześć przeczytałem chyba wszystkie tematy dotyczące radii samochodowych i żaden temat mnie nie zaciekawił oprócz tego że najlepiej wybierać z serii ALPINE CDA. W związku z tym mam na ten cel w granicach 1500zł jakie radio proponujecie kupić w przyszłości pod zabudowę obecnie pod helixy.
Nie masz wyjścia , bo za wspomnianą kasę możesz kupić tylko CDA-117Ri , bo najwyższy klocek CDA nie ma USB .
PS: trochę to bez sensu , bo piszesz o "czystości" i "jakości" a tu "USB" , czyli stratne formaty itd. . Jeśli słuchasz przeważnie tylko MP3 , to zakup radia za 500zł będzie na również miejscu , a zaoszczędzoną kasę przeznacz na coś innego .
PS: trochę to bez sensu , bo piszesz o "czystości" i "jakości" a tu "USB" , czyli stratne formaty itd. . Jeśli słuchasz przeważnie tylko MP3 , to zakup radia za 500zł będzie na również miejscu , a zaoszczędzoną kasę przeznacz na coś innego .
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
jakie masz helixy? 62.1?
jeśli posiadasz już odseparowany zestaw szesnastek to:
radio kup za 300
resztę przeznacz na wzmacniacz okablowanie i wygłuszenie drzwi
o tym na forum jest sporo
radio za 1500 ma sens jak reszta jest w miarę ogarnięta
radio kup za 300
www.gustavo.pl najlepsza kawa w Puławach :)
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
W dzisiejszych czasach wszystko opiera się na kartach SD i pen drive dlatego jest to przydatna rzecz. Co do słuchania ulubionej muzyki słucham z płyt w formacie audio.powalla pisze:PS: trochę to bez sensu , bo piszesz o "czystości" i "jakości" a tu "USB" , czyli stratne formaty itd. . Jeśli słuchasz przeważnie tylko MP3 , to zakup radia za 500zł będzie na również miejscu , a zaoszczędzoną kasę przeznacz na coś innego .
Tak ten zestaw wożę ze sobą, lecz pod niego nic nie szukam pojeździ jeszcze trochę i z nowym samochodem zacznę rozbudowę CA. W tym roku mam zamiar przesiąść się na mk III a że obecne radio się rozsypało chce kupić coś przyszłościowego.CrocodileReggae pisze:jakie masz helixy? 62.1?
radio kup za 300
Decydując się na CDA-117Ri konieczne jest kupno PXA-H100?
Nie trzeba , bo 117 ma nawet czasówki na pokładzie i użycie zewnętrzego proca do kalibracji jest zbędne .
PS: co do muzy z MP3 , to sory ... naprawdę szkoda nawet płytek na muzę w tym formacie .. danej płyty można posłuchać na kompie i potem od razu kupić na płycie (lub poszukać FLAC ) ale nagrywać na pena i słuchać w aucie MP3... brrr szkoda uszu
PS: co do muzy z MP3 , to sory ... naprawdę szkoda nawet płytek na muzę w tym formacie .. danej płyty można posłuchać na kompie i potem od razu kupić na płycie (lub poszukać FLAC ) ale nagrywać na pena i słuchać w aucie MP3... brrr szkoda uszu
Wiem że ludzie siedzący w tym na co dzień potępiają format mp3 a ja czasami korzystam lecz jak już wspomniałem więcej korzystam z płytek nagranych w formacie audio. A jeszcze jedno pytanko odnośnie tego odtwarzacza po zmianie samochodu będę myślał na rozbudową CA czy na tym radiu będę miał cało regulacje głośników czy będę musiał regulować wszystko na wzmaku?