Witam zostaly mi w spadku po poprzednim wlascicielu samochodu, podobno to całe (wystarczajace)okablowanie do wzm. samochodowego. Prosze o podpowiedz do czego one sa, nie znam sie na tym zbytnio.
Oczywiscie posiadam jescze dwa kabelki od glosnikow jednak to wiem ze sa od glosnikow:)
u góry po lewej masz chinche do 4 kanałoweo wzmacniacza po prawej widać plus i remote czy zasilanie i sterowanie wzmacniaczem(włącz/ wyłącz) brakuje tylko minusa, czyli masy którą podłączasz np do blachy w bagażniku:) ten na dole nie mam pojęcia, może jakiś głośnikowy albo od bardzo starego radia
VAG - analiza, kasowanie błędów - zapraszam, tanio, VW, Audi
ok fajnie dzienki za odpo., jescze jakbyscie mogli podpowiedziec gdzie podlaczyc te czincze do tego wzm. bylo by super http://s61.photobucket.com/albums/h54/a ... p/900h.jpg
Ostatnio zmieniony pt lip 02, 2010 16:55 przez bom, łącznie zmieniany 1 raz.
masę musisz zrobić z kabla takiego jak masz plus, ewentualnie daj inny kolor zeby nie pomylić i podłącz to do wzmacniacza pod zacisk GND i gdzieś w bagażniku do budy, pod jakąś solidną śrubę (np od pasów bezpieczeństwa itp.) a najlepiej jakbyś masę pociągnął bezpośrednio z akumulatora
Ok dzienki, mysle ze mi bardzo pomogles, z aku. raczej nie pociagne obawiam sie sam bym sobie z tym nie poradzil(rozkrecac polowe samochodu:)przerezajace;p)
Mozesz mi jescze napisac czy ten wzm. BMBOSCHMANN PCH-4882EX przy glosnikach uDimension element5 cos da?
szczerze to na wzmacniaczach specjalnie się nie znam ale sprzęt boschmann ma raczej słabe opinie. ja osobiście do elementów poszukałbym czegoś lepszego. sam mam i polecam wzmacniacz uDimension http://essa.com.pl/oferta/index.php?id= ... 28&pid=908.
Posłuchaj, do głośnika uDimension to piec Boschmann pasuje jak świni siodło :green_fuck: Nawet jeśli te głośniki to nić szczególnego to Buszmena bym nie podłączył.
Wszystko zależy od grubości zasilania - powinny mieć taki sam przekrój. Jeżeli masz miedziany przewód powiedzmy 10mm2 to masa też powinna być w ten deseń
Jeżeli montujesz piec w bagażniku to upatrz sobie niedaleko wzmacniacza solidną śrubkę, oczyść pod nią do gołej blachy i przykręć na jakieś oczko. Masa im krótsza, tym lepiej. Na pewno znajdziesz coś, co się do tego nada - na nadkolu np.