tzn. który ? Jak od subwofera to jest to dwu cewkowy i nie 8Ohm ( Taki mam w domu 20cm 2 cewki po 8Ohm 2x50W )bogib184 pisze: Ten głośnik mam nadzieję, że spięty w 4 ohm ??
Dopiero w czerwcu odetchnę finansowo ( mam nadzieję ). Wczoraj jeszcze kupiłem 2 opony, czego nie przewidywałem w tym miesiącu, a jeszcze muszę kupić przewody i taśmę dekarską.
Ile wychodzi taśmy dekarskiej ( np. 2szt. 10cm / 10m długości, 1szt. 15cm / 10m ) na wygłuszenie całych drzwi ( 2szt. w wersji 5 drzwiowej ), wewnątrz i na zaklejenie otworów technicznych. W tym momencie u mnie jest wygłuszone wewnątrz tylko za głośnikiem i zakryte otwory. Chciał bym wygłuszyć całe wewnątrz i zakleić otwory techniczne, ale nie wiem ile zejdzie taśmy i ile kupić - 2 rolki 10cm / 10m, czy jedną roklę 15cm / 10m ( trochę taśmy mi zostało poprzednio - z 10cm / 3-4m, ale muszę jej poszukać ).
Jedyne co mnie jeszcze martwi, to to że wcześniej sterowałem sobie wzmacniaczem / subem z pod radia. Ale teraz jak będę miał przednie głośniki i suba pod jednym wzmacniaczem, to już nie ściszę tylko subwoofera, tylko wszystko łącznie z przodem, a chciał bym mieć kontrolę głośniki przednie i sub osobno jak wcześniej.