Głośnik basowy w mk3
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Czesc,
widze ma powstaje tu projekt dokladnie taki sam jak ma powstac u mnie. Zastanawiam sie tylko ile +/- litrow bedzie miala taka obudowa w boczku. Dobrzy by bylo zeby miala minimum te 20 litrow. Druga sprawa to dylemat: czy wkladac 25-tke czy 30-tke i niech obudowa wystaje poza obrys boczka. Ciezka sprawa
Pozdrawiam
widze ma powstaje tu projekt dokladnie taki sam jak ma powstac u mnie. Zastanawiam sie tylko ile +/- litrow bedzie miala taka obudowa w boczku. Dobrzy by bylo zeby miala minimum te 20 litrow. Druga sprawa to dylemat: czy wkladac 25-tke czy 30-tke i niech obudowa wystaje poza obrys boczka. Ciezka sprawa
Pozdrawiam
wiesz co wzioł bym ten głośnik ale musze koniecznie sprzedać tą tubęŁuki pisze:jak byś był zainteresowany to daj znać czy odkładać, bo dziś chyba dam na allegro
to jest 1 czy 2 cewkowy?
[ Dodano: Pią Lip 07, 2006 21:05 ]
jak ma nie wystawać tylko tak jak na fotce to max 20l będzie, bez wytłumienia, 25cm głośnik to optymalne rozwiązanieSaR pisze:Czesc,
Pozdrawiam
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8
- GRZANA
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a jak tam chcesz 30cm wstawic? wiesz moze? bo jezeli upchniesz w pionie to watpie czy wglab wejdzie... pzdr
[b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2116873#2116873]MÓJ MKII ABF[/url] 149,0KM@6234,0rpm 183,6Nm@4411,0rpm :) - nowe foty, nowe mody str.23
SPRZEDAM SKRZYNIE CDA OD ABFa - 667069878[/b]
SPRZEDAM SKRZYNIE CDA OD ABFa - 667069878[/b]
Chyba tak sie skonczy. Za duzo kombinacji zeby upychac 30cm bez angazowania dodatkowej pojemnosci bagaznika.azizi pisze: jak ma nie wystawać tylko tak jak na fotce to max 20l będzie, bez wytłumienia, 25cm głośnik to optymalne rozwiązanie
Btw. jak zagra ten Hertz w zamknietej obudowie 20l? Czy sa jeszcze jakies glosniki w tej cenie +/- 300-400 pln ktore dostarcza odrobiny wrazen? :
to jeszcze pół biedy, ale nie znam osobiście 12 calówki, żeby grała na takim małym litrażugrzana997 pisze:a jak tam chcesz 30cm wstawic? wiesz moze? bo jezeli upchniesz w pionie to watpie czy wglab wejdzie... pzdr
do 300-400 jest jeszcze PB i kilka innych, ale wszystko o litraż sie rozbija (nie znam budek dla innych )
Litraz to 20-25 litrow - tyle ile +/- da sie wycisnac z boczka zeby nie wychodzic za bardzo w glab bagaznika. Sklaniam sie w strone tego hertza tylko nie wiem co na to moj wzmacniacz (magnat century 520 - 4x65W RMS, z czego 2 kanaly beda zasilac system przedni a 2 w mostku suba)Łuki pisze: to jeszcze pół biedy, ale nie znam osobiście 12 calówki, żeby grała na takim małym litrażu
do 300-400 jest jeszcze PB i kilka innych, ale wszystko o litraż sie rozbija (nie znam budek dla innych )
pozdrawiam
wiem jaki litraż będziesz miał w boczku, ale nie wiem jaki potrzebują głośniki, musisz wybrać sobie pare i sprawdzać ich wymagania objętościoweSaR pisze: Litraz to 20-25 litrow - tyle ile +/- da sie wycisnac z boczka zeby nie wychodzic za bardzo w glab bagaznika
JL jest już droższy i delikatniejszy jednak
tylko cene ma innąKubus20 pisze:SaR, Twój wzmacniacz bedzie słabo ciągnął tego Hertza. Zamieniłbym Hertza na JL W0. On potrzebuje dużo mniej prądu, a zagra dobrze.
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Zdaje sobie sprawe iz bedzie to drozsze rozwiazanie, ale przeciez nie bede zmienial zabudowy co tydzien - tak wiec inwestycja na jakis czas to bedzie Wyjsciem nr 2 byloby zostawic tego wzmaka co mam tylko dla suba, a do zestawu przedniego kupic drugi wzmak. Musze to kosztowo rozwazyc.Kubus20 pisze:SaR, Twój wzmacniacz bedzie słabo ciągnął tego Hertza. Zamieniłbym Hertza na JL W0. On potrzebuje dużo mniej prądu, a zagra dobrze.
W kazdym razie dzieki wszystkim za porady i mam nadzieje ze niebawem cos zabuczy
[ Dodano: Pon Lip 10, 2006 10:34 ]
Znalazlem JL 10W0 za 450 pln co troche podwyzsza budzet ale raczej to przezyjeazizi pisze: tylko cene ma inną
Zapomnialem na wstepie dodac czego oczekuje od suba. Po pierwsze niewiele wiecej niz oferuje subwoofer nokia z wersji 20 jahre - nie chce robic osiedlowej dyskoteki tylko miec cos co w miare nisko zejdzie, nie bedzie zamulac a przy okazji milo pomasuje plecy
Muzyka - glownie Depeche Mode i inne takie elektroniki ktore wymagaja szybkiego basu. Czasem stare kawalki Snoopa i Beastie Boys.
Pozdro