Noszę się z zamiarem zabrania niedługo za zrobienie czegoś konkretniejszego w Golfie IV. Na chwilę obecną posiadam stare kasetowe radio kenwood i fabryczne 4 głośniki z przodu. Pierwsze co chciałbym wymienić to radio. Długo decydowałem się pomiędzy 1din i 2 din.. ostatecznie wybrałem że ma to być coś z 1din.. myślałem o radyjku sony MEX-BT3900U. Czy jest ono dobre? poradzi sobie w razie dokupienia niezbyt wielkiej tuby później? Jakie inne radia polecacie? Zależy mi żeby w radiu było usb, aux i bluetooth.
Drugi etap jaki chciałbym zrealizować po zakupie radia to rozbudowa głośników.. otóż na razie są tylko z przodu, fabryczne. Chciałbym dołożyć 4 brakujące głośniki do tyłu (2 duże i te 2 malutkie) Myślę że były by to kolejne fabryczne głośniki. Jak wygląda sprawa z podłączeniem ich? Z tego co wiem to będę potrzebował wzmacniacz.. słyszałem również że istnieje fabryczny wzmacniacz tego typu do tylnych głośników w golfie.. czy to prawda? Kolejna rzecz to instalacja.. z tego co wiem to podobno w drzwiach kabelków nie będzie, choć jeszcze nie sprawdziłem. Czy trzeba je ciągnąć od deski rozdzielczej? czy może są w progu tylnych drzwi ? Jeśli nie fabryczne, to polecalibyście inne głośniki? Wydaje mi się że te przednie grają całkiem dobrze.. Czy taki komplet 8 fabrycznych będzie w miare dobry gdybym w przyszłości chciał zamontować tube?
Jestem w dziedzinie car audio nowicjuszem, to będzie pierwsze auto za które sie zabieram, więc proszę o w miarę proste tłumaczenie