wyłacza się wzmachol
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
wyłacza się wzmachol
Witam mam problem kupiłem dziś wzmacniacz JBL GTO75.4 i mam problem,podłącztłem to pod głosniki w dzwiach(przud i tył) i jak dam głosniej to się wyłancza dzwięk tak na 1sec i z powrotem załancza,na wzmacholu widać tylko jak podczas wyłaczenia głosu zapala sie czerwona dioda a jak gasnie to znów jest głos,co to może być??wina wzmachola czy co??wzmachol jest wysterowany troszke poniżej połowy a radyjko to pionner deh-P7700mp,już mnie nerwy zaczynają brać
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
kabelki sa ok mam też podłączony kondesator 1F i wzmachol pod suba JBL gto601.1 i chodzi oki tylko własnie w tym drógim wzmacholu traci się dzwięk na 1sec jak przypałeruje,głosniki mam seryjne a auto to opel omega B,kórcze sam jestem ciekaw co to może być
[ Dodano: Sro Lip 19, 2006 20:20 ]
przekrój to 25mm
[ Dodano: Sro Lip 19, 2006 20:20 ]
przekrój to 25mm
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
hmm no pierwszy raz bo dopiero od dzisiaj mam ten wzmachol,ale też misie bydaje że mało pradu,ale nie ma dużego spadku napięcia,jeszcze jutro pokąbinuje,ale już niewiem co sprawdzić
[ Dodano: Sro Lip 19, 2006 22:08 ]
sprawdze jeszcze w ten sposób że podgłosnie do takiego poziomu że wzmacniacz(jbl gto75.4) będzie sie wyłanczał i wtedy na radyjku wyłacze suba(jbl gto 601.1),jak przestanie się wtedy wyłanczac to czyli będzie jednak spadek napięcia spowowowany tym ze wzmachol od suba pobiera za duzo prącu,ale szczeże wątpię w to ale kto wie
[ Dodano: Czw Lip 20, 2006 07:08 ]
i sprawdziłem dzieje się tak nawet jak wyłącze suba,więc to nie jest spowodowane spadkiem napięcia
[ Dodano: Sro Lip 19, 2006 22:08 ]
sprawdze jeszcze w ten sposób że podgłosnie do takiego poziomu że wzmacniacz(jbl gto75.4) będzie sie wyłanczał i wtedy na radyjku wyłacze suba(jbl gto 601.1),jak przestanie się wtedy wyłanczac to czyli będzie jednak spadek napięcia spowowowany tym ze wzmachol od suba pobiera za duzo prącu,ale szczeże wątpię w to ale kto wie
[ Dodano: Czw Lip 20, 2006 07:08 ]
i sprawdziłem dzieje się tak nawet jak wyłącze suba,więc to nie jest spowodowane spadkiem napięcia
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
nawet jak dam sam gwizdek co ledwo gra,jak dam głosniej to sie wylancza,może nachince idzie za duze napięcie??lub jakies zwarcie sie robi na rca??,sam nieiem ale drażni mnie,a raczej wzmachol bymusiał głosniejgrać bo jest wysterowany dyżo mniej niż połowa mocy,może głosniki są coś nie tak bo to orginalne oplowskie i poprostujak głosnik już nie wyrabia to zwmachol ma jakies zabezpieczenie??hehe nikt niewie co możebyć chyba pojade do fachowca,aleo takiego trudno
[ Dodano: Nie Lip 23, 2006 20:39 ]
wiecie co dzis bawiłemsię faderem w radiu i prawy tylni głosnik jest spalony,może to przezniego się wzmachol wyłanczać??może jak dam głosniej to robi jakies zwarcie??,bojakustawie fader na samtył,dam pierw sam lewy(dobry to granormalnie a jak dam naprawy troszke słychac dzwienk jakdam nafula ale się po chwili wzmachol wyłancza,aniechemi się odłanczać kabli bo mam cięzki dostemp
[ Dodano: Nie Lip 23, 2006 20:39 ]
wiecie co dzis bawiłemsię faderem w radiu i prawy tylni głosnik jest spalony,może to przezniego się wzmachol wyłanczać??może jak dam głosniej to robi jakies zwarcie??,bojakustawie fader na samtył,dam pierw sam lewy(dobry to granormalnie a jak dam naprawy troszke słychac dzwienk jakdam nafula ale się po chwili wzmachol wyłancza,aniechemi się odłanczać kabli bo mam cięzki dostemp