Wybór wzmacniacza.
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Wybór wzmacniacza.
Słuchaj Kolego, weź przysiądź i poczytaj parę stron o wzmacniaczach, bo za 300 zł można kupić fajną 4 kanałówkę, ale ten blaupunkt do takich nie należy... On nie jest w stanie za wiele ogarnąć (ma ze 130 w mostku, więc co on może za suba pogonić). Poczytaj.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Potwierdzam. Za 300zl to juz naprawde mozna wybierac. A doliczyles kable, czy masz?
Co do mnie, to sprawdzilem Bogi jak sie ma ten balans i byl odwotnie jak powinien byc. Co do tego parametru to moze poszukam na necie...
Co do mnie, to sprawdzilem Bogi jak sie ma ten balans i byl odwotnie jak powinien byc. Co do tego parametru to moze poszukam na necie...
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkioSjUFKyMHzqmuU0GfCiXEIgR5re3-DV5-g48EwFKSNS3s23AQ
Wybór wzmacniacza.
OK, postaram sie coś ciekawego poszukać.
Wiem, że do tego jeszcze muszą dojść kable i jestem świadomy kosztów
Wiem, że do tego jeszcze muszą dojść kable i jestem świadomy kosztów
Wybór wzmacniacza.
na allegro masz macrom 4407 za 280.
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12
-
- Forum Master
- Kontakt:
Jest Helix 40X, tylko nie wiem czy do Hertza pasuje brzmieniem, ew. Helix DB Four, Rockford Fosgate R300-4, Emphaser EA460-150, ESX Vision 504, Xetec XIRCUIT XI-240.4 (trochę ostro brzmiący), SHERWOOD XAT-300Q, SHERWOOD XA-7800 (bardzo mocna 4-kanałówka, dużo starych, dobrych watów na przód i na sporego suba), jest sporo wzmacniaczy, którymi warto się zainteresować (nie każdy może pasować brzmieniem, ponieważ w niektórych przypadkach może być ostro).
Wybór wzmacniacza.
Super dzięki za pomoc a od czego może zależeć ostrość wzmaka?
Co sądzicie o tym wzmaku :
http://allegro.pl/jbl-75-4-car-audio-sp ... 84582.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Trochę ponad mój budżet, ale całkiem pokaźna ilość rms zarówno na kanał jak i w mostku ( tak mi sie wydaje)
Co sądzicie o tym wzmaku :
http://allegro.pl/jbl-75-4-car-audio-sp ... 84582.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Trochę ponad mój budżet, ale całkiem pokaźna ilość rms zarówno na kanał jak i w mostku ( tak mi sie wydaje)
-
- Forum Master
- Kontakt:
Ooo, i tyle z tego doradzania Dobra, nie ma co (nie Ty pierwszy pytasz, ludzie doradzają, a chwilę później wklejasz lina z JBL, Blaupunktem, Peiyingiem). Zrób po swojemu. PIONA !!!
Wybór wzmacniacza.
Bogib184 doceniam twoją pomoc i napewno z niej skorzystam, chciałem tylko zapytać o zdanie...
Niechciałem tu nikogo wpierdzielać.
Niechciałem tu nikogo wpierdzielać.
Wybór wzmacniacza.
http://www.strefacaraudio.pl/topic/2842" onclick="window.open(this.href);return false; ... m-usa-364/ Soundstream 364, podobno ma 4x 60W rms pytanie tylko w ilu omach, i nie wiem czy ten uzytkownik jest wiarygodny.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Moc 4 x 60 przy 4 ohm, 4 x 90 przy 2 ohm, 2 x 180 rms przy 4 ohm w mostkach. Wiem, bo miałem parę dni temu ten piec Moc z tego co kojarzę podana przy napięciu 12,6 V. Bardzo fajny wzmacniacz, zero ostrzenia, dobry kopniak, na prawdę poprawnie grał nawet z ht25 na górze. Mam jeszcze młodszego braciszka - SS USA 100 - mimo 40 rms x 2 gra pięknie z hsk, naprawdę godne polecenia te piecyki. USA 100 miał trafić na tweetery, USA 364 na woofery, ale nadarzyła się okazja zakupu sony xm-7557 i 364 z żalem sprzedałem... ale to godny polecenia wzmacniacz za te pieniądze.