proszę o jakieś wskazówki, pozdrawiam serdecznie
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Podpinasz równolegle do tylnych wyjść głośnikowych.chckm8 pisze:tylko jak to podłączyć? z tego co widzę tam są kable do podłączenia lewy/prawy głosnik? Jak to podłączyć aby tylko subwoofer szedł przez wzmacniacz a reszta pozostała taka jaka jest?
Pytanie padło o przejściówkę. Ja też jestem zdania że szkoda zachodu z tym radiem. W audi mam system oparty na fabrycznych klockach ale tam jest bose i jakoś to daje radę. A do golfa wczoraj kupiłem pionka deh-6400, na teraz a za miesiąc dwa wpadnie stacja multi. Rezać konkretne audio na fabrycznym radiu niema sensu.ditomek pisze:Jarek_NS
Właśnie zakończyłem boje z moim RCD-300
po dodaniu wyjść preout (4 gniazda RCA wmontowałem w tylną cześć radia a sygnał pobrałem z procesora audio) stwierdziłem ze jakość dźwięku jest nierozwojowa.
To radio nawet z CD gra średnio.
Poza tym wyjście tylne w radiu jest aktywne w momencie kiedy podłączysz obciążenie w postaci głośnika (lub czegoś podobnego)
Warto upewnić się czy proponowany przez kolegów "reduktor" sprawi ze końcówka mocy nie będzie w stanie rozpoznać ze nie ma podłączonych głośników.
Oczywiście jeśli chcesz tylko przód problemu nie ma.
Nikt nie pisze ale po zabudowie suba moze okazać sie ze z przodu brakuje mocy...
Do mojego RCD użyłem 4 kanałowego wzmacniacza i faderem regulowałem balans pomiędzy przodem i subem. To chyba najwygodniejsze rozwiązanie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości