Witam mam pytanie mam u siebie obecnie zestaw takowych głośników w swoim 86c2f
podszybie Helix B4X BLUE 4 100mm 25w RMS 75w Max
drzwi HELIX B 6X 165mm 40w RMS 120w MAX
parapet tył ALPINE SXE-4625S 4x6 20wRMS 150w Max
i zastanawiam się nad zmianą na
podszybie Powerbass 2XL-4002 100mm 50w RMS 100w Max
drzwi Powerbass L-6502x 165mm 60w RMS 180w MAX
parapet tył Powerbass S-462 4x6 35wRMS 105w Max
czy jest warto głównie chodzi mi o to że aktualny zestaw powiedzmy przy głośniejszej muzyce trochę trzeszczy nie jest czysty dźwięk czy zmiana na taki zestaw coś by zmieniła
Czy są to dobre głośniki ?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
To ta sama pólka jakościowa i zmiana jest kosmetyczna i ...bezsensowna.
PS: jak to masz podpięte? 6 głośników pod samo radio?
PS: jak to masz podpięte? 6 głośników pod samo radio?
-
- Forum Master
- Kontakt:
To pewnie jesteś jednym z "tych", którzy w trzeszczeniu z głośników doszukują się mega mocy z radia i za słabych głośników - za mało watoooof... Uruchom to, co masz jak Bóg przykazał, zmiana nie ma najmniejszego sensu, ta sama półka jakościowa, oczywiście też będą grać nieczysto przy głośniejszym słuchaniu.
może inaczej źle to przedstawiłem podłączenie jest takie drzwi i podszybie pod radio a tył jest ze skrzynią podłączony do wzmaka 3 kanałowego i chodzi dokładniej o to że gdy wzmacniam bass na radiu to skrzynia dobrze gra jak powinna ale głośniki za to nie wydają z siebie czystego dźwięku żeby grały normalnie bass musi być wyzerowany
to tą resztę też pod drugi wzmacniacz podepnij bo nawet najlepsze głośniki nie zagrają dobrze pod samum radiem potrzebują być czymś napędzone a radio nie napędzi tak jak potrzeba i większość możliwości głośników zostaje nie wykorzystana pod radiem
Mój Mk4 =====> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=472504
no to się zgadzam oczywiście ale w takim razie dlaczego nie ma różnicy między podpiętym tyłem a przodem nie podpiętym ?
Włącz filtr HPF dla tych tylnych głośników i już będzie grać inaczej (lepiej).Przema$ pisze:tył jest ze skrzynią podłączony do wzmaka 3 kanałowego i chodzi dokładniej o to że gdy wzmacniam bass na radiu to skrzynia dobrze gra jak powinna ale głośniki za to nie wydają z siebie czystego dźwięku żeby grały normalnie bass musi być wyzerowany