Głośniki w przednich drzwiach.
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witam,
potrzebuję pilnie pomocy.
Panowie kupiłem sobie nowe głośniczki do mojego golfa, dzisiaj próbuje je podłączyć i nic. Kable mam pociągnięte, sprawdzałem. Głośniki w desce grają normalnie, ale w drzwiach po przyłożeniu kabelków ani be ani me. Radyjko mam jakieś kenwood, za to głośniki kupiłem DAX. Powiedzcie mi co mogę spróbować zrobić, żeby to jakoś załapało?
Pozdrawiam.
potrzebuję pilnie pomocy.
Panowie kupiłem sobie nowe głośniczki do mojego golfa, dzisiaj próbuje je podłączyć i nic. Kable mam pociągnięte, sprawdzałem. Głośniki w desce grają normalnie, ale w drzwiach po przyłożeniu kabelków ani be ani me. Radyjko mam jakieś kenwood, za to głośniki kupiłem DAX. Powiedzcie mi co mogę spróbować zrobić, żeby to jakoś załapało?
Pozdrawiam.
elbezet pisze: w drzwiach po przyłożeniu kabelków ani be ani me.
Jakich kabelków?
Stary nawet modelu Golfa nie znamy , nie wiemy też czy masz ori instalację , czy sam ją robiłeś , kable skąd pociągnięte?
golf 3 1,6 1997 rok.
Kable mam chyba pociągnięte jeszcze fabrycznie, wychodzą bodajże od radia do samych drzwi, w temacie jestem laikiem dlatego przepraszam za mało informacji. Instalacja szczerze nie mam pojęcia bo samochód był z 2 ręki, ale wydaje mi się, że jest fabryczna bo na kabelkach były oryginalne wtyczki volkswagena.
Kable mam chyba pociągnięte jeszcze fabrycznie, wychodzą bodajże od radia do samych drzwi, w temacie jestem laikiem dlatego przepraszam za mało informacji. Instalacja szczerze nie mam pojęcia bo samochód był z 2 ręki, ale wydaje mi się, że jest fabryczna bo na kabelkach były oryginalne wtyczki volkswagena.
Bierzesz miernik , ściągasz opis kostki ISO , skręcasz razem przewody w drzwiach i miernikiem w kostce mierzysz czy jest przejście . Jeśli nie będzie to znaczy że przewód jest przerwany i trzeba go albo zlutować , albo wymienić.
PS: czasem w drzwiach są 4 kabelki , czyli 2 idą od radia , a 2 idą do głośników w kokpicie i źle to łączysz ...tu też miernik Twoim przyjacielem
PS: czasem w drzwiach są 4 kabelki , czyli 2 idą od radia , a 2 idą do głośników w kokpicie i źle to łączysz ...tu też miernik Twoim przyjacielem
Okej, a tak jeszcze w razie czego zapytam, w serwisach car audio ile za takie coś mogą sobie zaśpiewać?
-
- Forum Master
- Kontakt:
Niezależnie ile mogą zaśpiewać miernik kosztuje 8zł a przyda się w późniejszym czasie jeszcze..
http://allegro.pl/miernik-lcd-sygnaliza ... 57108.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/miernik-lcd-sygnaliza ... 57108.html" onclick="window.open(this.href);return false;
elbezet, a jak uzupełnisz profil o auto i lokalizację to pewnie o wiele szybciej znalazłbyś kogoś w okolicy, kto by Ci to ogarnął
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Witam,
jeszcze jedno pytanie, czy jak chcę pociągnąć kabel z drzwi, przez tą gumową osłonkę to tam znajduje się taka kostka między drzwiami a stacyjką, czy kabel muszę wtykać w tę kostkę czy mogę zrobić dziurkę, żeby ten kabel poprowadzić bez podłączania pod kostkę?
Mam nadzieję, że ktoś zrozumiał bo jutro chciałbym się za to zabrać.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
jeszcze jedno pytanie, czy jak chcę pociągnąć kabel z drzwi, przez tą gumową osłonkę to tam znajduje się taka kostka między drzwiami a stacyjką, czy kabel muszę wtykać w tę kostkę czy mogę zrobić dziurkę, żeby ten kabel poprowadzić bez podłączania pod kostkę?
Mam nadzieję, że ktoś zrozumiał bo jutro chciałbym się za to zabrać.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
-
- Nowicjusz
Re: Głośniki w przednich drzwiach.
Dużo lepiej będzie jeśli kabelki będą prowadzone w specjalnie do tego przygotowanej dlawicy i gumowej osłonie. Jeśli jesteś w stanie proponowałbym takie rozwiązanie.
Wyjmij głośnik z podszybia i zobacz czy do głośnika wysoko-tonowego są wpięte 2 kostki