Witam
zmieniłem radio w golfie IV, i nie odbiera mi żadnych stacji, wnioskuję że jest to wina braku separatora. Mam takie pytanie : czy separator jest konieczny ? nie wystarczy jeżeli podam zasilanie (np z niebieskiego przewodu z radia podam zasilanie na antenę) ?
Czy separator jest konieczny
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Czyli zamiast wydać kilka zł chcesz uwalić tuner w radiu tak? Jeśli tak to podawaj ...przecież to Twoje radio
Re: Czy separator jest konieczny
Tak jest konieczny. Miałem ten sam problem . Tylko ważne żeby dopasować separator do odpowiedniego modelu samochodu.
Witam.
Podpinając się do "antenowego" tematu mam pytanie. Przy okazji podpinania separatora zajrzałem też na mocowanie anteny. Pod dachem z lewej strony mam drugi przewód koncentryczny zakończony złączem Raku, tyle że białym. Może wiecie od czego to jest?
Edit
Odpowiedź przyniosło alledrogo. Anteny z 2 i 3 złączami koncentrycznymi.
Podpinając się do "antenowego" tematu mam pytanie. Przy okazji podpinania separatora zajrzałem też na mocowanie anteny. Pod dachem z lewej strony mam drugi przewód koncentryczny zakończony złączem Raku, tyle że białym. Może wiecie od czego to jest?
Edit
Odpowiedź przyniosło alledrogo. Anteny z 2 i 3 złączami koncentrycznymi.