[instalacja] Antena wysuwana elektrycznie -
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
[instalacja] Antena wysuwana elektrycznie -
Witam
Chciałem jeszcze przed zimą zamontować antene wysuwaną elektrycznie ale łamie sobie łowe jak ją podączyć i czy wogóle się da. Bo nie mam pojęcia w jakim samochodzie to było przedtem.
Więc tak są trzy przewody: czarny, czerwony, brązowy
Rozkręciłem obudowe aby coś więcej dowiedzieć się czy jest przekaźnik w środku i wszystkie trzy przewody idą prosto do przekaźnika:
Dane przekaźnika:
logo: BETA
TYPE:BMS
AC120V 5A
DC24V 5A
COIL:12VDC
9919B
Z góry dzięki za info.
Pozdrawiam
Chciałem jeszcze przed zimą zamontować antene wysuwaną elektrycznie ale łamie sobie łowe jak ją podączyć i czy wogóle się da. Bo nie mam pojęcia w jakim samochodzie to było przedtem.
Więc tak są trzy przewody: czarny, czerwony, brązowy
Rozkręciłem obudowe aby coś więcej dowiedzieć się czy jest przekaźnik w środku i wszystkie trzy przewody idą prosto do przekaźnika:
Dane przekaźnika:
logo: BETA
TYPE:BMS
AC120V 5A
DC24V 5A
COIL:12VDC
9919B
Z góry dzięki za info.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt paź 20, 2006 08:14 przez Pwl, łącznie zmieniany 3 razy.
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
mialem u siebie kiedys antene elektryczna i o ile dobrze pamietam to kable szly tak:
brazowy do masy
czerwony staly plus
czarny do zazwyczaj bialego kabla przy radiu. Po wlaczeniu radia powinien sie na tym kablu pojawiac +
Moglby ktos potwierdzic jeszcze dla pewnosci to co tutaj napisalem, byc moze pamiec mnie juz troche zawodzi
brazowy do masy
czerwony staly plus
czarny do zazwyczaj bialego kabla przy radiu. Po wlaczeniu radia powinien sie na tym kablu pojawiac +
Moglby ktos potwierdzic jeszcze dla pewnosci to co tutaj napisalem, byc moze pamiec mnie juz troche zawodzi
- Łukasz_Mk2
- Mały gagatek
- Kontakt:
Co do mocowania no trzeba dorobić jakieś blaszki ale to jeszcze jest przedemną. Pierwsze musze zobaczyć jak tam to wygląda po ściągnięciu nadkola i zobaczymy jak tam to spasuje i co trzeba poprzerabiać.
Narazie szukam przewodu aby wogóle szło podłączyć antene z radiem gdzieś miałem taki przewód i mi go wcieło.
Postaram podczas montażu zrobić fotki to potem dołoże do tematu.
A antena była przywieziona z niemiec więc w sumie nic mnie nie kosztowała