Pomocy!! Nie wiem jak podlaczyc radyjko

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

czyrimbolo
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Pomocy!! Nie wiem jak podlaczyc radyjko

Post autor: czyrimbolo » ndz sty 07, 2007 13:06

Witam mam taki problem, kupilem sobie Golfika Mk3 Pink Floyd style. Sa w nim 4 pary głosnikow: 1 - przod(fabr.) , 2 - w przednich drzwiach(fabr.), nastepne 3 - elipsy w tylnich drzwiach (Pioneer) i ostatnie 4 - sa to ale piszczalki. Problem polega na tym ze caly ten sprzet byl chyba podlaczony do wzmacniacza (KTOREGO NIE DOSTALEM PRZY ZAKUPIE). z tylu pod siedzeniem jest mnostwo kabli, takze z przodu u pasazera pod wycieracka jest kabel. Ale najgorsze jest to ze w polce gdzie ma byc radio brakuje kiostki od głosnikow tzn. tam od glosnikow w ogole nic nie ma. Jest tylko zasilacz, radio i jakis przrewod bez koncowki.

PROSZE O JAKIES RADY

Czy mozna to jakos przerobic zeby normalnie podlaczyc czy trzeba kupywac wzmacniacz

fef

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » ndz sty 07, 2007 13:30

możesz to podłączyć wszystko pod radio, ale nie ma to za dużego sensu i prawdopodobnie coś sie uszkodzi (radio), chyba, że to wszystko jest jakoś na zwrotnicach popodpinane (wątpie). Rozpiske kostki możesz poszukać w starszych postach na forum, albo w PDFie z instalacją elektryczną auta, albo na google. Koste kupisz w każdym sklepie z CA i nie jest to wielki koszt, a to czy wzmacniacz by sie przydał... zależy od tego czego oczekujesz po tym sprzęcie i co to za sprzęt jest

czyrimbolo
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: czyrimbolo » ndz sty 07, 2007 19:38

Czyli jak bym sobie kupił wzmacniacz to musialbym miec 8 kanalowy?? Bo mam 4 pary glosnikow.

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz sty 07, 2007 20:32

pomijajac wszelkie zasady i rady jakie tu sa zamieszczane odnosnie montowania glosnikow i ich ilosci,ty potrzebujesz 4 kanalowy wzmacniacz i 2 zwrotnice.tylko teraz dobrac do tych co masz glosnikow bedzie problem.bo niewiadomo jakie masz glosniki.

czyrimbolo
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: czyrimbolo » ndz sty 07, 2007 21:38

Podszybie i dzrwi sa oryginalne Volkswagena (podejrzewam)
Z tylu w dzrwiach Pioner elipsy 500 watowe oraz na polce 12 piszczalki niewiadomo jakie

[ Dodano: 08 Sty 2007 08:57 ]
Jest tu ktos z poznania zeby mogl na to rzucic okiem i cos doradzic ??

[ Dodano: 08 Sty 2007 09:00 ]
Zdjecia Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”