...::: Wzmacniacz :::...

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
Kiler
Forum Master
Forum Master

Post autor: Kiler » czw mar 22, 2007 00:10

Generalnie powiem, że kolega ditomek dobrze gada :kufel: . O ile pamiętam to xm-4045 miał właśnie filtry (różnica między 4040 a 4045). Po drugie:
ditomek pisze:jak znam życie (i elektronikę) to te 30 wat to zupełnie inna bajka.
poza tym to prawdziwe waty a nie pomnożona razy 2 moc muzyczna.
Amen. Ludzie za bardzo kierują się magiczną cyferkę i literką W... A prawda jest taka, ze to czym się chwali producent a co może wzmak to inna bajka... A komponenty na których zbudowany jest ich sprzęt to już wogóle inna kraina. A ludzie się nabierają i kupują jakieś złomy...

Pozdr :pub: .

:bylo: :bajer:

Awatar użytkownika
sworcjusz_kg
"Rabbit is in my mind"
Kontakt:

Post autor: sworcjusz_kg » czw mar 22, 2007 00:19

Kiler, chyba nie nazywasz carpowera zlomem? Wielu ludzi chwali sobie te wzmacniacze i nawet Kubus20 pisal ze sony jest lepszy jakosciowo ale carpower jest mocniejszy! Teraz tylko zalezy jak duza jest roznica, bo kolega cobra_4x, chce napedzic Sinuslive'y ktore maja moc rms 100w (wydaje mi sie ze nie jest to zawyzona wartosc, a nawet jesli to nie jest wielkie przeklamanie). Wiadomo ze najlepiej by bylo przetestowac oba wzmaki na tym sprzecie i sie przekonac co gra lepiej, ale jesli nie ma takiej mozliwosci to moze ktos porownywal oba wzmacniacze na podobnym sprzecie?

Koła dla auta są jak biust dla kobiety, gleba natomiast jest jak dekolt :D:D:D

Awatar użytkownika
Kiler
Forum Master
Forum Master

Post autor: Kiler » czw mar 22, 2007 00:46

sworcjusz_kg pisze:Kiler, chyba nie nazywasz carpowera zlomem?
...hehe, absolutnie. Myślałem o X-Ploda'ach, Blaupunktach itp. CarPower to fajny sprzęt i jeśli chodzi o nowe klocki to w tej cenie nie ma sobie równych :-({|= . wiele razy to podkreślałem a teraz tak ogólnikowo mówiłem, bo kolega się przeraził małą mocą soniacza xm.

Pozdr :pub: .

:bylo: :bajer:

Awatar użytkownika
harrygo1
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: harrygo1 » czw mar 22, 2007 09:43

A pozatym brak Carpowerowi tego "Ciepła" bo Carpower najlepiej nadaje sie do suba.

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » czw mar 22, 2007 16:56

sworcjusz_kg pisze:Wiadomo ze najlepiej by bylo przetestowac oba wzmaki na tym sprzecie i sie przekonac co gra lepiej, ale jesli nie ma takiej mozliwosci to moze ktos porownywal oba wzmacniacze na podobnym sprzecie?
No przecież ja dokładnie to zrobiłem :!: :bajer:
Najpierw miałe w aucie Carpowera, potem słuchałem na tym samym sprzęcie Sony XM-3040F i Alpine MRV F400S. Wrażenia z odsłuchów są wam raczej znane.

Pozdro :pub:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”