[DIY] Bagażnik skończony(Audio się robi powoli)
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
znajomy ma astre GSI prygotowaną na DBdrag ma skrzynie w niej 2 głośniki HERTZA po ok. 65cm i skuteczności 101db każdy:D to dopiero jest bas. tylko samochód im się troche rozciąga:/
[ Dodano: 12 Lip 2006 22:03 ]
foty w trakcie budowy teraz rtoche inaczej wygląda:D
http://www.studiocarhifi.com.pl/?brawur ... 26&bojka=2
[ Dodano: 12 Lip 2006 22:03 ]
foty w trakcie budowy teraz rtoche inaczej wygląda:D
http://www.studiocarhifi.com.pl/?brawur ... 26&bojka=2
VW wszystko jasne...
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
to zależy od dostawy w castorami lub obi czasami mają prawie czarną , a czasami bardziej po siwą trzeba się dopytać i napewno coś się trafi. Łączenia zawsze bedzie widać najlepie docinać b.równo materiał i dobrze go podklejać na brzegach,jak bedzie coś przebujać (klej lub spód wykładziny) to można go zabarwić barwnikiem bądz delikatnie prysnąć sprayem
VW wszystko jasne...
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Goofi, u mnie nie słychać tego w drzwiach. Po wygłuszeniu drzwi we wnętrzu zrobiło się wyraźnie ciszej. Oprócz wygłuszenia drzwi pouszczelniałem z jednej strony testowo miejsce między szybą i drzwiami i dało to bardzo dużo. Bardzo zmniejszył się szum podczas jazdy.
Co do jazdy po nierównościach to radziłbym wygłuszyć we wnętrzu przednie nadkola.
J3L3N, prace nad słupkami stoją w miejscu. Mam na razie jeden niewykończony słupek. Narazie wziąłem się za suba i słupi stoją w miejscu. Wogóle jakaś klątwa ciąży nad tymi słupkami, jak chcę je zrobić to się coś pieprzy ciągle, albo mam inne zajęcia . Narazie jadę ze skrzynką. może coś jeszcze dziś dłubnę.
Pozdro
Co do jazdy po nierównościach to radziłbym wygłuszyć we wnętrzu przednie nadkola.
J3L3N, prace nad słupkami stoją w miejscu. Mam na razie jeden niewykończony słupek. Narazie wziąłem się za suba i słupi stoją w miejscu. Wogóle jakaś klątwa ciąży nad tymi słupkami, jak chcę je zrobić to się coś pieprzy ciągle, albo mam inne zajęcia . Narazie jadę ze skrzynką. może coś jeszcze dziś dłubnę.
Pozdro
Jak uszczelniles styk drzwi z szybaKubus20 pisze:Goofi, u mnie nie słychać tego w drzwiach. Po wygłuszeniu drzwi we wnętrzu zrobiło się wyraźnie ciszej. Oprócz wygłuszenia drzwi pouszczelniałem z jednej strony testowo miejsce między szybą i drzwiami i dało to bardzo dużo. Bardzo zmniejszył się szum podczas jazdy.
Przednie nadkole wygluszycKubus20 pisze:Co do jazdy po nierównościach to radziłbym wygłuszyć we wnętrzu przednie nadkola.
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
W tym miejscu na dole gdzie jest uszczelka przy szybie w drzwiach od wewnątrz jedna i na zewnątrz jedna. Wyciągnąłem te uszczelki i dokleiłem do nich inną uszczelkę, tak by nie było wolnej przestrzeni między szybą, a uszczelką. Cała filozofia. I w lewych drzwiach jest o niebo ciszej niż w prawych.Goofi pisze:Jak uszczelniles styk drzwi z szyba
W drzwi przednie wchodzą hałasy z zewnątrz chociażby przez otwory odpływowe dla wody, które są w nich fabrycznie umieszczone. NIe mozna zaślepić tych otworów, bo z drzwi zrobiłoby sie akwarium, więc trzeba zrobić tak by dźwięki z wnętrza drzwi nie docierały do wnetrza samochodu
Dobra ide klepać dalej skrzynię.
Hmm, musze sie tym zainteresowac bo to napewno tez usztywni cala szybe, ktora u mnie po czesciowym otwarciu rusza sie, ale tez wina zbitych uszczelek dookola szyby.Kubus20 pisze:W tym miejscu na dole gdzie jest uszczelka przy szybie w drzwiach od wewnątrz jedna i na zewnątrz jedna. Wyciągnąłem te uszczelki i dokleiłem do nich inną uszczelkę, tak by nie było wolnej przestrzeni między szybą, a uszczelką. Cała filozofia. I w lewych drzwiach jest o niebo ciszej niż w prawych.Goofi pisze:Jak uszczelniles styk drzwi z szyba
Jaka uszczelke dokleiles, gdzie kupiles cos powszechnie dostepnego
Wygloszenie poprzez zaklejenie otworow technicznych tu napewno pomagaKubus20 pisze:W drzwi przednie wchodzą hałasy z zewnątrz chociażby przez otwory odpływowe dla wody, które są w nich fabrycznie umieszczone. NIe mozna zaślepić tych otworów, bo z drzwi zrobiłoby sie akwarium, więc trzeba zrobić tak by dźwięki z wnętrza drzwi nie docierały do wnetrza samochodu
Przy najblizszej okazji wyjazdu na dzialke bede musial sie wziasc za drzwi