Instrukcja podpinania kabli zdaje się być jasna. Dzięki
[ Dodano: 14 Cze 2007 10:42 ]
Czytam niemieckie i jest tam troche więcej informacji na temat instalacji radia delta 6 w vw golf IV.
Ponoć po podpięciu radia w prawidłowy sposób, należy podłączyć VAGa z obsługą magistrali CAN-BUS oraz zakodować ponownie "CAN-Gateway"...
Zobaczymy, niebawem wybieram się do szpeców od navi, powiedzieli że jeśli dam im schemat to podłączą. Kolejnym krokiem jeśli nie będzie wszystko tańczć będą odwiedziny pana z VAGiem.
W niemieckiej instrukcji nie jest nic napisane o jakims programowaniu.
[ Dodano: 14 Cze 2007 10:45 ]
Jeśli znajdę czas to przetłumaczę przysłaną mi instukcję na nasz język oraz postaram się zamieścić opis przebiegu instalacji radia. Jeśli się powiedzie...
[ Dodano: 07 Lip 2007 14:48 ]
Byłem w serwisie VW... Pan powiedział że radio podłączy pod CAN ale ten CAN jest biedny. Znaczy to że np informacji o prędkości nie dostarczy bo np prędkościomierz jest w tym Vi-Dabie (VW) impulsowy tradycyjny itp i td. Czyli pupa.
No więc pomyślałem o tym magicznym pudełeczku z allegro. Zamówiłem, taniej dostałem dzięki Kasztelanowi. Problem był z anteną, kabelek z takimi VW końcówkami w serwisie kosztował jakieś 85 PLN, no i trzeba było go obciąć i jakoś połączyć z tym zastanym w samochodzie... Ale Pan z salonu powiedział: "Młody człowieku wejdź na allegro czy idź do sklepu tego i tego..."
Kupiłem kabelek (22PLN) i adapterek (3,80PLN)
Instalacja: To było trudne, radio 2din i kupa kabli, wtyczek i magiczne pudełeczko. Długo to trwało ale jak teraz gra

!!! Może tylko zbyt mocno działa automatyczne reg. głośności.
No ale po wyłączeniu stacyjki niestety trzeba podawać kod
Co ja biedny mam z tym zrobić?
Czy to chodzi o pewien czerwwono-jakiś tam kabelek co nie jest podłączony do kostki?