Potrzebna fachowa pomoc
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Potrzebna fachowa pomoc
A więc potrzebuje pomocy w dobraniu głośników do nietypowego auta jakim jest w tym przypadku VW Garbus
Na instalacje mój kolega chciałby przeznaczyć około 1200-1300 zł
chodzi mi o wzmacniacz, głosniki przód, głośnik tył(niestety opcja jest tylko w półke) i kable
Chodzi mi tez o jakiś opis mniejwięcj jak zrobić dystance albo panele do drzwi
gdzie najlepiej byłoby umieścić gwizdki
no i co z tym tyłem
Moge dodać że drzwi nie są zbyt głębokie
kolega sucha techno no i chciałby żeby go było "słychać"
Na instalacje mój kolega chciałby przeznaczyć około 1200-1300 zł
chodzi mi o wzmacniacz, głosniki przód, głośnik tył(niestety opcja jest tylko w półke) i kable
Chodzi mi tez o jakiś opis mniejwięcj jak zrobić dystance albo panele do drzwi
gdzie najlepiej byłoby umieścić gwizdki
no i co z tym tyłem
Moge dodać że drzwi nie są zbyt głębokie
kolega sucha techno no i chciałby żeby go było "słychać"
w polke nie oplaca sie dawac glosnikow jedynie suba
wzmacniacz carpower 1502 - 429
glosnik lanzar max 12 - 279
na przod helix blue 62 - 289
kondesator 1F - 160
kable Dietz 20mm(kwadrat) 115
razem 1272 (bez kosztow wysylki) obudowe do lanzara mozesz zrobic sam ok 45l i srojenie na 42 Hz, a na elektoda.pl irek ma so sprzedania carpowery 1502 za 350zl (nowe)
wzmacniacz carpower 1502 - 429
glosnik lanzar max 12 - 279
na przod helix blue 62 - 289
kondesator 1F - 160
kable Dietz 20mm(kwadrat) 115
razem 1272 (bez kosztow wysylki) obudowe do lanzara mozesz zrobic sam ok 45l i srojenie na 42 Hz, a na elektoda.pl irek ma so sprzedania carpowery 1502 za 350zl (nowe)
z kablami to ten koszt chyba bedzie mniejszy poniewaz akumlator mam pod tylnim siedzenim i myśle że jak kupie 3-4 m to starczy w zupełności
Szczerze to ja myślałem nad
Carpower 604 -
teraz jest promocja na essa i idzie kupić powerbass S-6c
i do tego infinity REF1250
+ kable około 60 zł
około 1200
tylko czy ktoś ma jakis pomysł na zmontowanie skrzyni do tyłu albo czegoś by to fajnei grało i mniejwiecej jaki litrarz takiej skrzynki i jaki tunel br ?
Jutro postaram się dodać zdjęcia Garbusa jak wygląda w środku może wtedy będzie łatwiej coś wymyślić !
Szczerze to ja myślałem nad
Carpower 604 -
teraz jest promocja na essa i idzie kupić powerbass S-6c
i do tego infinity REF1250
+ kable około 60 zł
około 1200
tylko czy ktoś ma jakis pomysł na zmontowanie skrzyni do tyłu albo czegoś by to fajnei grało i mniejwiecej jaki litrarz takiej skrzynki i jaki tunel br ?
Jutro postaram się dodać zdjęcia Garbusa jak wygląda w środku może wtedy będzie łatwiej coś wymyślić !
sprawdz k3fir aukcje o numerze 203925466 tam sa te kable
jak chcesz zeby ktos obliczyl tobie obudowe to podaj pod jaki glosnik to chcesz
jak chcesz zeby ktos obliczyl tobie obudowe to podaj pod jaki glosnik to chcesz
Ostatnio zmieniony wt cze 19, 2007 22:54 przez adrusek, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy ktoś mi może napisać czy ta konfiguracja co podałem wyżej mogła by być ?
wiem że temat był przerabiany kilka razy ale przezto że auto jest nietypowe pytam się was
Powalla może ty napiszesz jak tobie się widzi ta konfiguracja i czy te powerbasy będą ok boje się też czy ten głośnik zmieści mi się do drzwi i gdzie go ulokować. no i czy podłaczając ten głośnik infinity jak wyżej uciągnie mi ten carpower bo ma napisane że w mostku ma on 200W a głośnik 300W
z góry dziękuje !
wiem że temat był przerabiany kilka razy ale przezto że auto jest nietypowe pytam się was
Powalla może ty napiszesz jak tobie się widzi ta konfiguracja i czy te powerbasy będą ok boje się też czy ten głośnik zmieści mi się do drzwi i gdzie go ulokować. no i czy podłaczając ten głośnik infinity jak wyżej uciągnie mi ten carpower bo ma napisane że w mostku ma on 200W a głośnik 300W
z góry dziękuje !
Prawdę powiedziawszy ja bym nie "kaleczył" garbusa ,tzn. ja zamontowałbym CA z "epoki" ,youngtimer ma swoje prawa i wszelkie modyfikacje są niewskazane. Takie jest moje zdanie .
Jeśli już ,to DEGO PO w solidnie zrobione drzwi (panele "ze smakiem"tzn. jakaś dobra skóra itp.) i dobry wzmacniacz 2 kanałowy . Żaden sub jakoś nie "pasuje" mi do garbusa,bo gdzie chcesz go wsadzić,na siedzenie? Dobre głośniki ,a do nich zaliczają się Dego "odwalą" całą robotę ,wiadomo nie będzie sub-basu,bo to 165mm głośniki ,ale "kickbasu" na pewno nie będzie ci brakować.
Tego Monacora odpuść,bo o ile ta seria Monacora dobrze (w tej klasie cenowej) sobie radzi z subem ,to w połączeniu z głośnikami systemowymi wypada tragicznie (szczególnie średnica i wysokie tony).
Jeśli już ,to DEGO PO w solidnie zrobione drzwi (panele "ze smakiem"tzn. jakaś dobra skóra itp.) i dobry wzmacniacz 2 kanałowy . Żaden sub jakoś nie "pasuje" mi do garbusa,bo gdzie chcesz go wsadzić,na siedzenie? Dobre głośniki ,a do nich zaliczają się Dego "odwalą" całą robotę ,wiadomo nie będzie sub-basu,bo to 165mm głośniki ,ale "kickbasu" na pewno nie będzie ci brakować.
Tego Monacora odpuść,bo o ile ta seria Monacora dobrze (w tej klasie cenowej) sobie radzi z subem ,to w połączeniu z głośnikami systemowymi wypada tragicznie (szczególnie średnica i wysokie tony).