P.S. sorki jeśli temat podobny juz był, ale nie znalazlem satysfakcjonującej odpowiedzi, wszędzie pisze ogolnie
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Od kiedy skrzynia zamknieta warunkuje uzycie mocnego wzmaka...? Do tej pory myslalem, ze wzmak dobiera sie do glosnika a nie skrzyni...wojciul pisze:(...)Bo wzmak na suba po pierwsze musi mieć trochę jadu, bo Ty tak samo jak ja wybrałeś skrzynię zamkniętą, a tam już moc jes potrzebna... (...)
Masz rację, dobiera się pod głośnik... Ale jak podepniesz 150W pod skrzynię zamkniętą, to będzie sobie grało tak sobie... A ten sam głośnik i wzmak, ale otwarta skrzynia i gra lepiej... tzn dynamiczniej, "głośniej" i głośnik się nie gubi...krizzz pisze:Od kiedy skrzynia zamknieta warunkuje uzycie mocnego wzmaka...? Do tej pory myslalem, ze wzmak dobiera sie do glosnika a nie skrzyni...wojciul pisze:(...)Bo wzmak na suba po pierwsze musi mieć trochę jadu, bo Ty tak samo jak ja wybrałeś skrzynię zamkniętą, a tam już moc jes potrzebna... (...)
Co do JR dopisuję się jako polecający... ale ja u siebie wydałem 550 złotych, ale JBL był okazyjnie... wszystko używki z allegro... ale gdyby wtedy był umdimension używany na sprzedaż, to bym się nie zastanawiał....dyaudio.pl pisze:Podsumowując obudowę bass reflex:
+ duża efektywność
Sadze, ze malo jeszcze glosnikow sluchales, skoro TEN SAM glosnik ma wg ciebie zagrac lepiej w skrzyni bass-reflex... Powiedz mi tylko na jakiej podstawie tak sadzisz...? Co to w ogole znaczy lepiej? Glosniej...?wojciul pisze:Masz rację, dobiera się pod głośnik... Ale jak podepniesz 150W pod skrzynię zamkniętą, to będzie sobie grało tak sobie... A ten sam głośnik i wzmak, ale otwarta skrzynia i gra lepiej... tzn dynamiczniej, "głośniej" i głośnik się nie gubi...krizzz pisze:Od kiedy skrzynia zamknieta warunkuje uzycie mocnego wzmaka...? Do tej pory myslalem, ze wzmak dobiera sie do glosnika a nie skrzyni...wojciul pisze:(...)Bo wzmak na suba po pierwsze musi mieć trochę jadu, bo Ty tak samo jak ja wybrałeś skrzynię zamkniętą, a tam już moc jes potrzebna... (...)dyaudio.pl pisze:Podsumowując obudowę bass reflex:
+ duża efektywność
Masz go w jakiejs super cenie? Bo nie bardzo rozumiem dlaczego ma byc alternatywa dla JR, ktory w detalu kosztuje tyle samo...lambert86 pisze:a co powiecie o wzmacnaiczu firmy helix ?
http://www.bartex-caraudio.com.pl/produ ... ts_id=4896
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 28 gości