Alpine type-r 1242 zasilany dwoma wzmakami??-NOWY WĄTEK :)
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Alpine type-r 1242 zasilany dwoma wzmakami??-NOWY WĄTEK :)
Witam. Czy można zasilać głośnik 2-cewkowy dwoma identycznymi wzmacniaczami??
Ostatnio zmieniony sob kwie 05, 2008 18:23 przez r32, łącznie zmieniany 1 raz.
sieeea
Można ...........ale kłopoty z tym związane (dopasowanie) ,to nie jest zadanie dla amatora .......przez to właśnie w pierwszym poście napisałem ,że to niewykonalne .........szkoda głośnika .Bez odpowiedniego sprzętu pomiarowego nie uda Ci się podać na każdą cewkę taki sam sygnał ,chociażbyś już na wzmacniacze podał mono ..........każdy wzmacniacz składa się mnóstwa elementów ,które maja swoją tolerancję wykonania ...........nie ma identycznych wzmacniaczy ......no może wizualnie .
Ostatnio zmieniony wt kwie 01, 2008 14:42 przez powalla, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
To już są głośniki, które grają na poziomie i tak naprawdę wypadałoby posłuchać zanim się kupi i wybrać sobie to co bardziej podpasuje.r32 pisze:jeszcze tak zapytam... co sądzicie o głośnikach dls ms6a i dego po-650? które byłyby lepszym wyborem? Słucham różnej muzy, od dnb do muzy klasycznej... do jakiej muzyki te glosniki najlepiej się nadadzą? I czym je napędzać?
Druga sprawa, że podałeś głośniki z innych klas cenowych. Dego PO-650 można kupić nowe za 750zł a DLS MS6A 1099zł, więc różnica w cenie spora.
Sam mam u siebie Dego PO, a pędzone są pod wzmakiem U-Dimension RM-V21, bo właśnie ten wzmak mi najlepiej zagrał spośród kilkunastu testowanych. Słucham też różnej muzyki i są to głośniki, które każdą muzykę grają mi dobrze. Dość uniwersalny zestaw.
Teraz zmieniłem auto i sprzedaję tego wzmaka, więc jak coś to priv.
DLS MS6A nie słuchałem, więc się nie wypowiadam.
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Wzmak do napędzania R6A, czy Dego PO troszkę kiepski jakościowo.r32 pisze:a dls r6a? mam wzmaka jbl gto75.2 i szukam przedniego systemu w sredniej klasie...
Ja znów wole od R6A Dego, bo mają więcej średnich i tweeter mi lepiej pasi, no i mozliwość jego regulacji.arti.sa pisze:To r6a lub po 650 zdania są tu podzielone co do uniwersalności, mnie pasują jednak r6a bo jak trzeba kopnać to zrobią bez "zajęknięcia", ale drzwi trzeba dobrze przygotować i 100rms dobre im dać
Ale nie chcę kolejnej wojny rozpoczynać