Witam!
Niedawno kupiłem samochód wraz z systemem nagłaśniającym. Jakoże nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z rozbudowanym systemem audio w samochodzie nie bardzo wiem jak się tym bawić. Sprzęt co prawda gra bardzo dobrze ale ciekawość robi swoje. Załączam zdjęcie wzmacniacza i prosiłbym o objaśnienie wtajemniczonych w tajniki nagłośnienia do czego służą poszczególne pokrętła i przełączniki. Z góry dziękuję.
Obsługa wzmacniacza
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
tam gdzie jest napisane "filter" masz zwrotnicę aktywną - górną lub dolno przepustową w zależności czy jest przełączone na HP czy LP. Pokrętłem regulujesz miejsce filtrowania.... kurczew trochę to zdjęcie nie ostre. Czy mołgbyś napisać co jest napisane przy "input mode" i przy tym ostatnim pokrętle?
albo lepiej zrób ostre zdjęcie
albo lepiej zrób ostre zdjęcie
Gain - zysk (a jeszcze bardziej po polsku, choć nie po angielsku to wzmocnienie) dokładne tłumaczenie czyli zysk o wiele częsciej mozna spotkać np w urządzeniach wzmacniających sygnały w. cz. (np głowice rtv) ale nie wiem dlaczego wzmaki też korzystają z tego słówka
Input mode: mono, stereo, 1+2 (i analogicznie do kanału 3 i 4 oznacz najprawdopodobniej mostek)
Polecam FAQ, przeczytaj potem zadasz przemyślane pytania.
Pozdrawiam
Input mode: mono, stereo, 1+2 (i analogicznie do kanału 3 i 4 oznacz najprawdopodobniej mostek)
Polecam FAQ, przeczytaj potem zadasz przemyślane pytania.
Pozdrawiam