MEGA PROBLEM Z PODŁACZENIEM RADIA DO GOLFA 3
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Nowicjusz
MEGA PROBLEM Z PODŁACZENIEM RADIA DO GOLFA 3
mam, golfa 3 z 93 roku i za cholere nie moge podłaczyć do niego radia KENWOOD MD cos tam, zreszta nieważne jakie to radio, w kazdym razie golfika kupiłem z jakims bardzo starym radiem PHILIPS na kasety, wyciągnąłem je podłaczyłem
to drugie podziałoło dopóki nie wziołem głośności na full i od tamtej pory nie dziła i ani mysli zadziłac (RADIO DZIAŁA SPRAWEDZAŁEM U KUMPLA), gdy podłaczam inne radia tez nie działaja, działa tylko ten stary PHILIPS, co to moze byc, z bezpiecznikami sie cos bawiłem,
kostki od tych kabli sa ok, naprawde.... płacz i lament
[ Dodano: Pon Sie 15, 2005 18:39 ]
pomóżcie, bo strasznie sie podrajcowałem, nie wiedziąłem ze radio ma aż tak duży wpływ na dźwięk, cały czas myslałem ze głośniki mam do bani, a tu jak podłaczyłem to nowe to masakra
to drugie podziałoło dopóki nie wziołem głośności na full i od tamtej pory nie dziła i ani mysli zadziłac (RADIO DZIAŁA SPRAWEDZAŁEM U KUMPLA), gdy podłaczam inne radia tez nie działaja, działa tylko ten stary PHILIPS, co to moze byc, z bezpiecznikami sie cos bawiłem,
kostki od tych kabli sa ok, naprawde.... płacz i lament
[ Dodano: Pon Sie 15, 2005 18:39 ]
pomóżcie, bo strasznie sie podrajcowałem, nie wiedziąłem ze radio ma aż tak duży wpływ na dźwięk, cały czas myslałem ze głośniki mam do bani, a tu jak podłaczyłem to nowe to masakra
A powiedz glosniki masz oryginalne ? Bo ja tez myslalem nad zmiana glosnikow/radia i sie ciagle zastanawiam... PS: nieraz robi mi sie tak ze przestaja mi dzialac prawe glosniki i dzialaja tylko lewe ale o wiele glosniej niz mam to ustawione w radiu, a nieraz lewe dzialaja a prawe nie... no i czasami (jak ma chec ) to dzialaja i prawe i lewe wie ktos co to moze byc ?
DO tematu: jak na moj gust moze cos sie stalo z bezpiecznikami w samochodzie ? albo cos przepaliles ? Lepiej niech sie wypowiedza fachowcy bo ja jeszcza malo wiem o tym samochodzie
DO tematu: jak na moj gust moze cos sie stalo z bezpiecznikami w samochodzie ? albo cos przepaliles ? Lepiej niech sie wypowiedza fachowcy bo ja jeszcza malo wiem o tym samochodzie
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
normalnie podpinam do kostek, właśnie mówie że za pierwszym razem dziłało bez problemów a teraz za cholere, czy to moze byc cos z instalacją bo stare radio działa bez problemó wiec wydaje mi sie ze chyba nie, a i jak je podłaczyłem za pierwszym razem
to zeby działało to musiałem miec kluczyki w stacyjce, da sie to jakos onminąc??
to zeby działało to musiałem miec kluczyki w stacyjce, da sie to jakos onminąc??
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
- marekos
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dokładnie tak jak radzi TUTENHAMON. U mnie tak jest poprostu kostka stacyjki nie daje napięcia na tym brązowym kabelku i radio nie działa. Jak masz woltomierz (lub małą zaróweczke) to posprawdzaj napięcia na poszczególnych kablach zwłaszcza na przewodzie który doprowadza stałe napięcie +12V i ze stacyjki. Sprawdz tez czy masz "solidną" mase. A jak nie to puść dodatkowy przewód do minusa akumulatora.
[img]http://img113.imageshack.us/img113/6610/img23312uz2.jpg[/img]
A stare radio dziala bez kluczyka czy trzeba miec przekręcony w stacyjce?To nowe potrzebuje pewnie dwa plusy jeden staly i jeden po stacyjce a jesli gralo wczesniej i ty pusciles na maxa jeden z bezpiecznikow mógl nie wytrzymac.Poszukaj w kostce z auta +12 i podepnij tam zlączone czerwony i zolty z kenwoda.Nic innego mina mysl nie przychodzi.
Był Mk2 :)
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS