Pytanie o pewnen kabelek...

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Pytanie o pewnen kabelek...

Post autor: lolo_golf » śr sie 31, 2005 16:41

Mam radio sony które po naciśnieciu przycisku OFF wylancza sie jednak panel nadal jest podswietlony i latają napisy sony, recdriver itp-wiece oco chodzi.Za kazdym razem musze zdejmowac panel bądz zostawiac ze spuszczonym panelem.Ale oco chodzi,chcialem podlaczyc je tak ze jak jest wylaczona stacyjka to nie dziala wogole radio.Zdjąlem radio i sprawdzalem poszczegolne kable i nie mam poprostu takiego kabla na którym robi sie + badz - po przekreceniu stacyjki.Wogole zeby radio dzialalo musze miec zmostkowany zólty i czerwony kabel z radia.A normlanie czerwony sie podpina wlasnie pod kabel ze stacyjki.
Noi mam pytanie jak mam to zrobic zeby po wyciagnieciu kluczyka radio nie dzialalo?Czy ratuje mnie tylko ciągniecie kabla od stacyjki? :chytry:

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » śr sie 31, 2005 18:22

Nie wiem jak jest w sony ale u mnie w radiu to żółty był + ze stacyjki, a czerwony zasilanie z aku. Mam zmostkowany żółtyz czerwonym, bo nie chce żeby radio wyłączało się po wyłączeniu stacyjki.

Awatar użytkownika
Dawca_Nerek
Forum Master
Forum Master

Post autor: Dawca_Nerek » śr sie 31, 2005 20:33

lolo_golf pisze:Mam radio sony które po naciśnieciu przycisku OFF wylancza sie jednak panel nadal jest podswietlony i latają napisy sony
A przytrzymaj dłużej OFF, powinine się wyłączyć.

Obrazek
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » śr sie 31, 2005 22:40

Dawca_Nerek pisze:A przytrzymaj dłużej OFF, powinine się wyłączyć.
Ni h...ja:)

[ Dodano: Sro Sie 31, 2005 23:22 ]
Jednak działa jak dłużej przytrzymam przycisk OFF to sie wyłączy całkiem :grin:

Ale nadal interesuje mnie jak mam zrobic ztym kabelkiem...

Awatar użytkownika
Dawca_Nerek
Forum Master
Forum Master

Post autor: Dawca_Nerek » czw wrz 01, 2005 20:43

Słuchaj jeżeli sprawdziłeś kostkę i napewno nie ma tam + po stacyjce to nie masz innego wyjścia jak go doprowadzić. Słuchaj, a jeżeli już wiesz jak je wyłączyć to po co Ci niedziałające bez kluczyka?

Obrazek

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » czw wrz 01, 2005 22:13

Dawca_Nerek pisze:Słuchaj jeżeli sprawdziłeś kostkę i napewno nie ma tam + po stacyjce to nie masz innego wyjścia jak go doprowadzić. Słuchaj, a jeżeli już wiesz jak je wyłączyć to po co Ci niedziałające bez kluczyka?
No zebym nie musial go wylanczac jak nie zdejmuje panela, a pozatym podoba mi sie to pikanie soniaków jak sie panela nie sciagnie :helm: Mam jakis taki odchył :jezor: Pewnie mi sie to znudzi bo nie bede mogl sluchac radia bez kluczyka ale narazie chcialbym miec pod stacyjke-wiesz jak to jest :helm:

Awatar użytkownika
Dawca_Nerek
Forum Master
Forum Master

Post autor: Dawca_Nerek » czw wrz 01, 2005 22:35

Zobacz na fotkę, czarna kostka to zasilanie, sprawdz czy u siebie masz takie samo ustawienie pinów, ja mam orginalnie (VW Beta) i nie gra po wyciągnieciu kluczyka!
Może mało widocznie ale kostka nie były celem fotografowania :)

Obrazek

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » czw wrz 01, 2005 22:46

No ja wiem bo czarna jest od zasilania a druga od glosników.Osobiscie to tą kostke obciołem bo nie miałbym jak podłaczyc radia.Ale chodzi oto ze sprawdzalem probierką te kable i zaden nie ma + ani nie robi sie masa po przekreceniu kluczyka... :grrr: Zostaje mi pociągnąć kabel...

Awatar użytkownika
TUTENHAMON
Forumowy spamer :)

Post autor: TUTENHAMON » ndz wrz 04, 2005 10:39

powinieneś zrobić tak czerwony z radia do stałego plusa w samochodzie zółty to plus ze stacyjki od samochodu pomarańczowy to podświtlenie klawiszy po wyłączeniu radyjka osobiście taki bajer bez użyteczny czarny to masa z auta w golfach brązowy. I niebieski zasilanie elektrycznej anteny wzmacniacza itp. przy tak podpietym radyjku bedzie działac następijąco: przed włożeniem kluczyka do stacyjki radyjko nie właczy sie a ni ty go nie włączysz po włożeniu kluczyk a i przekręcenieu i cofnięcie radyjko właczy podświetlenie (mozna wączyć radyjko).

TUTENHAMON

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » ndz wrz 04, 2005 10:47

TUTENHAMON pisze:powinieneś zrobić tak czerwony z radia do stałego plusa w samochodzie zółty to plus ze stacyjki od samochodu pomarańczowy to podświtlenie klawiszy po wyłączeniu radyjka osobiście taki bajer bez użyteczny czarny to masa z auta w golfach brązowy. I niebieski zasilanie elektrycznej anteny wzmacniacza itp. przy tak podpietym radyjku bedzie działac następijąco: przed włożeniem kluczyka do stacyjki radyjko nie właczy sie a ni ty go nie włączysz po włożeniu kluczyk a i przekręcenieu i cofnięcie radyjko właczy podświetlenie (mozna wączyć radyjko).
Masz racje Tutenhamon,bo ja tez tak chcialem podpiąc tylko problem polega na tym ze mam tak: Jest czerwony kabel z golfa w którym mam stały prąd i tak ja mowisz jest takze żółty-tylko problem polega na tym ze zółty kablem wychodzi mi od czerwonego-są złączone takze ze zółty u mnie to to samo co czerwony :goof: Jakis super elektryk grzebał w tym golfie :helm: Wiem ze wczesniej gosc w tym golfie miał jakiegoś dobrego pionka wiec czemuś to mogło slużyc ale ja teraz mam banie :grrr: W takim razie musze prowadzic dodatkowy kabel ze stacyjki.

Awatar użytkownika
TUTENHAMON

Post autor: TUTENHAMON » ndz wrz 04, 2005 10:50

Tak dodatkowy ze stacyjki tak jak ci napisałem to bezpieczne podłaczenie zarówno radia jak i samej instalacji samochodowej on poprostu zrobił ostek po to aby działało bez kluczyka

TUTENHAMON

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » ndz wrz 04, 2005 10:51

To pytanie co sie stało z zółtym kablem??Uciął go?czy wepchał gdzies za konsole :helm:

Awatar użytkownika
TUTENHAMON

Post autor: TUTENHAMON » ndz wrz 04, 2005 10:53

Tego juz nie wiem musisz sprawdzić

TUTENHAMON

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » ndz wrz 04, 2005 10:58

Dobra dzieki.A jak bede ciągnoł juz ten kabel to pod co najlepiej sie podpiąc?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”