Sony- wyświetlacz

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

dziany9
Mały gagatek
Mały gagatek

Sony- wyświetlacz

Post autor: dziany9 » sob wrz 03, 2005 21:10

Mam starszawe radyjko sony (takie z rds-kasety-panel) nie wiem jaki numer seryjny i mam taki problem ze wyświetlacz świeci baaaaaardzo słabo . Próbował bym to ustawić ale o to chodzi ze po wciśnieciu jakiegos przycisku nie widze za dobrze co mi pokazuje .
Może ktoś tez tak miał i wie jaka kombinacja klawiszy rozjaśnia ten p........y wyświetlacz. :niewiem:
Prosze o pomoc

powgreg
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: Sony- wyświetlacz

Post autor: powgreg » sob wrz 03, 2005 22:59

dziany9 pisze:Mam starszawe radyjko sony (takie z rds-kasety-panel) nie wiem jaki numer seryjny i mam taki problem ze wyświetlacz świeci baaaaaardzo słabo . Próbował bym to ustawić ale o to chodzi ze po wciśnieciu jakiegos przycisku nie widze za dobrze co mi pokazuje .
Może ktoś tez tak miał i wie jaka kombinacja klawiszy rozjaśnia ten p........y wyświetlacz. :niewiem:
Prosze o pomoc
Pzypuszczalnie masz spalone żarówki pod wyświetlaczem co do ścimniania i rozjaśniania to sony w kasecie nie miało takiej funkcji mogło mieć jedynie zmiane kolorów przytrzymujesz select i 1 naraz kilka sekund (wyższe modele).

Awatar użytkownika
TaOa
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: TaOa » sob wrz 03, 2005 23:15

moze kombinacja klawiszy: "S.E.R.W.I.S" ?

Ale wydaje mi sie ze jakbys podal jaki to model tego radyjka bylo by latwiej :P

Awatar użytkownika
TUTENHAMON
Forumowy spamer :)

Post autor: TUTENHAMON » ndz wrz 04, 2005 10:30

Podświetlenie panela pada rozkręć i zerknij do żaróweczek diód nie wiem co to za model ale raczej będą żarówki.

TUTENHAMON

dziany9
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: dziany9 » ndz wrz 04, 2005 11:51

Witam ponownie . Model tego radyjka to XRC6090R . I chyba źle przedtem napisałem bo chodzi mi o to ze to co jest wyświetlane ( same litery i cyfry np. play) są praktycznie niewidoczne).Bo klawisze i power mam podświetlone. No i jak by ktoś jeszcze wiedział co zrobić zeby po wyłaczeniu radia podświetlanie nie działało to był bym wdzięczny za info.(wyczytałem w jakimś wcześniejszym poście ze wystarczy przytrzymać off i gaśnie ale u mnie nie działa.
Dodam jeszcze że teściowa ma takie samo radio i w obu przypadkach ma tę samą sytuacje.Mało prawdopodobne zeby w 2 radiach padło to samo :?

Awatar użytkownika
TUTENHAMON

Post autor: TUTENHAMON » ndz wrz 04, 2005 12:03

Zobacz czy przewód pomarańczowy powinno na nim pisac iliminator do czego jest podłaczony i czy wogóle jest podłączony.

TUTENHAMON

dziany9
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: dziany9 » ndz wrz 04, 2005 20:30

Sprawdze jutro rano. A jeśli nie będzie to gdzie go podłączyć ?
Bo mam jakies 2 nie podłaczone ale podobno jeden od telefonu(podobno) a drugi od radia(?) ale nie wiem czy to jest prawda . Jutro sprawdze kolory i napisze jeszcze raz.

Awatar użytkownika
TUTENHAMON

Post autor: TUTENHAMON » ndz wrz 04, 2005 20:34

jeśli to nie jest żaden wynalazek możesz podpiąć do napięcia.

TUTENHAMON

dziany9
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: dziany9 » ndz wrz 04, 2005 20:45

OK. Dzieki. W razie co to mam bezpieczniki .A wtyczka z tego co widze to raczej jest oryginalna.Będe próbował. :)
Pozdrowienia.

[ Dodano: Sro Wrz 07, 2005 00:11 ]
Czy zeby działal ten wyświetlacz to powinienem podpiąć gdzieś te przewody? Jeśli tak to prosze o wskazanie do czego ktury.

Tutenhamon-czy chdziło Ci ot ten z nr.1?? Bo mam juz podłaczony czerwony i czerw-żółty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”