Sony- wyświetlacz
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Sony- wyświetlacz
Mam starszawe radyjko sony (takie z rds-kasety-panel) nie wiem jaki numer seryjny i mam taki problem ze wyświetlacz świeci baaaaaardzo słabo . Próbował bym to ustawić ale o to chodzi ze po wciśnieciu jakiegos przycisku nie widze za dobrze co mi pokazuje .
Może ktoś tez tak miał i wie jaka kombinacja klawiszy rozjaśnia ten p........y wyświetlacz. :niewiem:
Prosze o pomoc
Może ktoś tez tak miał i wie jaka kombinacja klawiszy rozjaśnia ten p........y wyświetlacz. :niewiem:
Prosze o pomoc
Re: Sony- wyświetlacz
Pzypuszczalnie masz spalone żarówki pod wyświetlaczem co do ścimniania i rozjaśniania to sony w kasecie nie miało takiej funkcji mogło mieć jedynie zmiane kolorów przytrzymujesz select i 1 naraz kilka sekund (wyższe modele).dziany9 pisze:Mam starszawe radyjko sony (takie z rds-kasety-panel) nie wiem jaki numer seryjny i mam taki problem ze wyświetlacz świeci baaaaaardzo słabo . Próbował bym to ustawić ale o to chodzi ze po wciśnieciu jakiegos przycisku nie widze za dobrze co mi pokazuje .
Prosze o pomoc
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
Witam ponownie . Model tego radyjka to XRC6090R . I chyba źle przedtem napisałem bo chodzi mi o to ze to co jest wyświetlane ( same litery i cyfry np. play) są praktycznie niewidoczne).Bo klawisze i power mam podświetlone. No i jak by ktoś jeszcze wiedział co zrobić zeby po wyłaczeniu radia podświetlanie nie działało to był bym wdzięczny za info.(wyczytałem w jakimś wcześniejszym poście ze wystarczy przytrzymać off i gaśnie ale u mnie nie działa.
Dodam jeszcze że teściowa ma takie samo radio i w obu przypadkach ma tę samą sytuacje.Mało prawdopodobne zeby w 2 radiach padło to samo
Dodam jeszcze że teściowa ma takie samo radio i w obu przypadkach ma tę samą sytuacje.Mało prawdopodobne zeby w 2 radiach padło to samo
- TUTENHAMON
- TUTENHAMON
OK. Dzieki. W razie co to mam bezpieczniki .A wtyczka z tego co widze to raczej jest oryginalna.Będe próbował.
Pozdrowienia.
[ Dodano: Sro Wrz 07, 2005 00:11 ]
Czy zeby działal ten wyświetlacz to powinienem podpiąć gdzieś te przewody? Jeśli tak to prosze o wskazanie do czego ktury.
Tutenhamon-czy chdziło Ci ot ten z nr.1?? Bo mam juz podłaczony czerwony i czerw-żółty.
Pozdrowienia.
[ Dodano: Sro Wrz 07, 2005 00:11 ]
Czy zeby działal ten wyświetlacz to powinienem podpiąć gdzieś te przewody? Jeśli tak to prosze o wskazanie do czego ktury.
Tutenhamon-czy chdziło Ci ot ten z nr.1?? Bo mam juz podłaczony czerwony i czerw-żółty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.