Opinia na temat głośników Kicx
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Dawca_Nerek
- Forum Master
Opinia na temat głośników Kicx
Jako że pomału rozbudowywuje moje audio przyszła kolej na suba. Niestety brak funduszy na wysoko budżetowe towary jest niemożliwy. Od dawna byłem zdecydowany na GMS 9250 lecz niestety głośnik zniknął z rynku, polecono mi za to basik Kicx DC-250. Mało info o tej firmie jest w necie ale to co jest to najczęściej dobre opinie.
No i teraz taki problem: wzmacniacz napędowy to Axton 2x120RMS, a głośnik to 200RMS. Niby wzmak powinien mieć min. tyle mocy co głośnik, więc może zastosować 2x Kicx DC-200 które mają po 150RMS ??
1. wybrać wariant 1x DC-250 1x 10" ?
2. wybrać wariant 2x DC-200 2x 8" ?
3. ale czy głośnik 8" będzie tak samo efektywny jak 10" ?
No i teraz taki problem: wzmacniacz napędowy to Axton 2x120RMS, a głośnik to 200RMS. Niby wzmak powinien mieć min. tyle mocy co głośnik, więc może zastosować 2x Kicx DC-200 które mają po 150RMS ??
1. wybrać wariant 1x DC-250 1x 10" ?
2. wybrać wariant 2x DC-200 2x 8" ?
3. ale czy głośnik 8" będzie tak samo efektywny jak 10" ?
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
A czy ten axton nie ma mostka na jeden kanał i wyjdzie ci 240 RMS raczej obstawiłbym minimum 10". A patrzyłeś na suby sinuslive są również nie drogie i wydają mi się lepsze. Kicx oczywiście jak najbardziej polecem oni dopiero wchodzą na polski rynek tak jak sinuslive ale wybrabył osobiście sinuslive. Lubię mocny przeciągnięty bas natomiast kicx daje krutki i słabo przeciąga dobry do techno.
TUTENHAMON
- Dawca_Nerek
- Forum Master
No właśnie nie ma opisu czy można podac 1x240RMS Co do Sinuslive to nie wcześniej nie zwróciłem uwagi na tą firme. Czy masz na myśli np. SL25 ?TUTENHAMON pisze:A czy ten axton nie ma mostka na jeden kanał i wyjdzie ci 240 RMS raczej obstawiłbym minimum 10". A patrzyłeś na suby sinuslive są również nie drogie i wydają mi się lepsze. Kicx oczywiście jak najbardziej polecem oni dopiero wchodzą na polski rynek tak jak sinuslive ale wybrabył osobiście sinuslive. Lubię mocny przeciągnięty bas natomiast kicx daje krutki i słabo przeciąga dobry do techno.
Słucham 70% techno / 30% rapu więc skoro również polecasz Kicx'a to się na niego zdecyduje (tego DC-250 10"). Pogadam z dostawca do naszej firmy może da go trochę do potestowania przed zakupem.
- TUTENHAMON
- Dawca_Nerek
- Forum Master
Oto fotki wzmacniacza
Ostatnio zmieniony czw wrz 08, 2005 20:53 przez Dawca_Nerek, łącznie zmieniany 1 raz.
- TUTENHAMON
- Dawca_Nerek
- Forum Master
No mam tylką jeszcze tą jedna strone (patrz foto wyżej)TUTENHAMON pisze:To jest wzmacniacz basowy chyba może zapodaj przód i wejścia
Czyli jeśli bassowy to dobrze? Chyba powinien uciągnąć tego Kicx'a ?
Kurcze nie mogę znaleźć nic na temat tych sinuslive slw25
- TUTENHAMON